Vrba i Breza
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Vrba i Breza
Jel zna netko gdje se moze nabaviti stablo Vrbe i Breze? Ali ne mlado nego neko starije(visine iznad 2.5 m)??

BC- Broj postova: 28
God: 15
Zanimanje: Zivotinje
Registriran: 01.09.2009
0
Re: Vrba i Breza
otiđi u šumu odreži jednu granu i ubodi ju u zemlju za par godina imaš lijepo stablo,
a za sadnice najbolje da pitaš lokalnog lugara Hrvatske Šume to proizvode u svojim rasadnicima
a za sadnice najbolje da pitaš lokalnog lugara Hrvatske Šume to proizvode u svojim rasadnicima

BOŽIDAR- Broj postova: 1449
God: 39
Registriran: 17.08.2008
9
→→→: VIŠE -

To je 100% tocno sto se tice vrbe. Zar se i breza tako moze zasaditi?

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
mislim da da, ja sam topolu uspješno posadio na taj način raste ko luda

BOŽIDAR- Broj postova: 1449
God: 39
Registriran: 17.08.2008
9

kakvu vrbu trebaš

Slavonski gačan- Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
0
Pa trebamo nekakvo stablo za hlad ovcama(kada ih nabavimo) pa se meni svidaju vrbe i breze, a vrbe su velika stabla pa bi ju morali rusit a breza i nije bas velika, ali nema ni nekog jakog hlada od nje, ako netko zna za brezu gdje se moze kupit, ali ne mala nego oko 2 m visoka, a koliku granu vrbe moras odrezat da naraste?

0
posadi trogodišnju sadnicu oraha (zna se ponegdje pronaći u rasadniku). istina je da sporo raste, ali već oko desete godine imaš popriličan hlad i što je jako bitno - deblo oraha neće oštećivati životinje (doduše neznam baš najbolje navike ovaca...)
štogod posadio, ogradi prvih par godina, 'vrag ne spava', a izgubljeno vrijeme se ne može nadoknaditi
štogod posadio, ogradi prvih par godina, 'vrag ne spava', a izgubljeno vrijeme se ne može nadoknaditi

paor- Admin

- Broj postova: 2827
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
36

Ali orah naraste velik a onda ce bit susjedima nad krovom i to nad krovnim prozorom a to nikako nije dobro pa onda nam treba neko manje drvo, a kruske, jabuke, sljive i tresnje vec imamo ali na drugom mjestu pa to necemo sadit!

0
Ovako moja preporuka , najjedostavije i najbrže češ dobiti hlad od žalosne vrbe.Predpostavljam da znaš o čemu pričam.Ovdje uzmi granu recimo debljine jedne normalne čaše dužina može biti i 2-3m,ovisno kolika je grana.Nemoj kidati ostale tanje grane ako ima na njoj.ubuši rupu u zemlji koliko možeš i posadi,svakodnevno je zaljevaj koliko možeš.Nesmeta njoj višak vlage.Ako ima lišča na njoj ono če se ubrzo posušiti,li uskoro če se i početi zeleniti novi pupovi i lišče.Nastavljaj i dalje zaljevat

0
smijem li primijetiti..da tužna vrba pušta luđačko korijenje, pogotovo ako osjeti vodu u blizini (jamu, bunar i sl), te ruši sve pred sobom da do nje dođe. i to vrlo brzo. mojoj prijateljici je jedna takva u 15 godina starosti (vrbe, ne prijateljice:)) razorila čitav mostić na ulazu u dvorište, cca..7 metara izbetonirane staze i betonski parapet od plota, ne bi li prodrla do obične grabe u kojoj se skuplja voda. stoga mislim da joj u blizini ništa ne bi trebalo stajati na putu.
definitivno je prekrasno drvo i ja sam jednu posadila na svojoj livadici, nisam mogla odoljeti. nadam se samo da za koju godinu susjedov bunar (na 10 metara) neće presušiti) ako baš i presuši, možda susjed neće znati zbog čega je..
definitivno je prekrasno drvo i ja sam jednu posadila na svojoj livadici, nisam mogla odoljeti. nadam se samo da za koju godinu susjedov bunar (na 10 metara) neće presušiti) ako baš i presuši, možda susjed neće znati zbog čega je..

sunčana- Broj postova: 916
God: 45
Zanimanje: knjigovodstvo
Registriran: 06.10.2008
1
BC je napisao/la:Jel zna netko gdje se moze nabaviti stablo Vrbe i Breze? Ali ne mlado nego neko starije(visine iznad 2.5 m)??
al, eto ti ,malo niže post s fotkama kako se sade vrbe (za košaraštvo), vjerojatno si ga već i vidio..

1
Sto se tice breze, ima kraj moje njive jedan brezik sa hrpom breza od malih pa do onih od dva metra pa do ogromnih od 15m
Susjed se 100% nece ljutiti ako koju odneses.

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
i ja ću naći negdje brezik i iskopati si jednu..

1
Ako čemo tako ni breza nije bolja i ona če podizati korjenjem asfalt,beton

0
Stranica 1 / 2. • 1, 2