Kalcizacija
Stranica 2 / 7. • Share •
Stranica 2 / 7. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Re: Kalcizacija
pingo je napisao/la:Kolega raširio utovarivačem 120 tona karbokalka na juto i pol zemlje![]()
pingo jer ova neka od tvojih šala 120 tona na to malo zemlje.
Gost- Gost
Nije šala . Ne šalim se ja baš tako lako
Karbokalk mu je stojao na njivi tri godine a sada mu je dozlogrdilo i razgrne ga sa utovarivačem . Bilo je pet kamiona a ja sam napisao 120 tona napamet jer može biti samo više . Meni dva babogredca dovoze uvijek više od 32 tone po turi pa si ti računaj koliko ima u pet tura
Stvarno me zanima šta će od te njive biti jer i ja se ovih dana zanimam sa karbokalkom ali koristim ga svega 5-6 tona po hektaru . Ovo njegovo je nekolko puta previše .
Karbokalk mu je stojao na njivi tri godine a sada mu je dozlogrdilo i razgrne ga sa utovarivačem . Bilo je pet kamiona a ja sam napisao 120 tona napamet jer može biti samo više . Meni dva babogredca dovoze uvijek više od 32 tone po turi pa si ti računaj koliko ima u pet tura
Stvarno me zanima šta će od te njive biti jer i ja se ovih dana zanimam sa karbokalkom ali koristim ga svega 5-6 tona po hektaru . Ovo njegovo je nekolko puta previše .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Pa baš zbog toga i pitam što je previše previše je.Pa uništit če zamlju što pobogu uradi koji su razlozi tom vandalizmu nad jadnom zemljom.
Gost- Gost
pingo je napisao/la:Karbokalk mu je stojao na njivi tri godine a sada mu je dozlogrdilo
Pege 25 ovo je možda razlog
u najgorjem slučaju može saditi borovnicu

paor- Admin

- Broj postova: 3030
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
41
→→→: VIŠE -

a voli i smreka takvo tlo,samo da nije u tolikoj ravnici... 

abrkili- Broj postova: 1375
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
11
→→→: VIŠE -

Pingo da te pitam koliko te dođe kamion od te 32t, znači bez prijevoza samo karbokalk?

zelenko- Broj postova: 741
God: 21
Zanimanje: Poljoprivredni-tehničar
Registriran: 22.06.2010
9
zelenko je napisao/la:Pingo da te pitam koliko te dođe kamion od te 32t, znači bez prijevoza samo karbokalk?
Ne znam . Čini mi se da ove godine ne plaćamo karbokalk jer ga imaju natrpano do ulaznih vrata .

1
A gdje ga uzimaš?
Ako ti nebi bio problem dati mi neki kontakt broj pa da pitam, jer bi ga i mi trebali.
Ako ti nebi bio problem dati mi neki kontakt broj pa da pitam, jer bi ga i mi trebali.

9
Nazvali me iz Sladorane Županja i kažu da rade analize tla i isporučuju karbokalk . Rekoh daj 15 tura i na tome ostalo . Daleko ti je iz Županje . Zovi Viroviticu .

1
A hvala probat ću nešto smisliti

9
Proba, da vidimo kako se rasipač ponaša sa kalcifikatom

vedran_kc- Broj postova: 1709
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
15
Kako izgleda to što razbacuješ ? Mislim da li je zrnato , busato , praškasto ... kako ? Kako se uopće zove ? Drugi puta sliku unutrašnjosti rasipača stavi .

1
Praškasto je, to je onaj Agrodol, zaboravio sam što je pisalo na vrećama.
Moram još na rasipač staviti cerade, jer da puše i najmanji vjetrić sve bi otišlo.
Moram još na rasipač staviti cerade, jer da puše i najmanji vjetrić sve bi otišlo.

vedran_kc- Broj postova: 1709
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
15
jel netko zna što o ovom:
Holcim: Agrocal
i druga stvar jel moguće s tim kalcizirati u manjim količinama (odnosno onim količinama koje se prosječno iznesu godišnje iz tla). dakle. konkretno, jel se to smije bacat po lucerni ili nekoj dts na primjer onako u jesen iza zadnjeg otkosa skupa sa 7-20-30, ali recimo u 3-4 puta manjoj količini no što je predloženo za samu kalcizaciju? kakva je pokretljivost ca i mg u tlu ako se baci površinski?
zanima me jer mi nema smisla radit analizu tla (male parcele), pa jedino što mi ima smisla napravit samo vratit onaj kalcij i magnezij što ga je neka kultura te godine potrošila.
Holcim: Agrocal
i druga stvar jel moguće s tim kalcizirati u manjim količinama (odnosno onim količinama koje se prosječno iznesu godišnje iz tla). dakle. konkretno, jel se to smije bacat po lucerni ili nekoj dts na primjer onako u jesen iza zadnjeg otkosa skupa sa 7-20-30, ali recimo u 3-4 puta manjoj količini no što je predloženo za samu kalcizaciju? kakva je pokretljivost ca i mg u tlu ako se baci površinski?
zanima me jer mi nema smisla radit analizu tla (male parcele), pa jedino što mi ima smisla napravit samo vratit onaj kalcij i magnezij što ga je neka kultura te godine potrošila.
mate22- Broj postova: 25
Registriran: 14.05.2010
0
Stranica 2 / 7. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Stranica 2 / 7.