Izrada kanala za odvodnju vode po njivama
Stranica 4 / 4. • Share •
Stranica 4 / 4. •
1, 2, 3, 4
Re: Izrada kanala za odvodnju vode po njivama
Baš me zanim da se ja i ti pojavimo na natječaju kao konkurencija vodoprivredi, tko bi dobio posao, mi ili oni.
rile- Broj postova: 516
Zanimanje: dipl. ing. agr.
Registriran: 20.12.2010
4
→→→: VIŠE
rile je napisao/la:Baš me zanim da se ja i ti pojavimo na natječaju kao konkurencija vodoprivredi, tko bi dobio posao, mi ili oni.
Zna se
Prošle i predprošle godine gospoda iz Vodoprivrede čiste taj kanal sljedećim redosljedom:
1. Dva specijalca sa trimerima kose bent kanala tjedan dana
2. Bager Cat. sa 30 T. i sitnilicom ide 5m od kanala po njivi i usitnjava amorfu
3. Bager Cat. sa 30 T. i kašikom ide i iz kanala vadi zemlju i žile i odlaže
10m od kanala u njivu.
4. Bager Cat. sa 30 T. kopa po njivi rupe i zakopava to što je
izvadio iz kanala.
Takvim redosljedom čiste i kod mene kanale samo što još višak zemlje koju izvade sa buldožerom razravnaju uz rub kanala tako da postane neupotrebljiv .

IVAN DF- Broj postova: 287
Registriran: 03.02.2011
7
momci taj rub kanala kao i kanal je posebna cestica tako da oni mogu radit sta zele, mada nekima se to ne svidja jer bi i kanal preorali
deere power je napisao/la:momci taj rub kanala kao i kanal je posebna cestica tako da oni mogu radit sta zele, mada nekima se to ne svidja jer bi i kanal preorali
Ali to u katastru nije tako označeno a za njih je "rub" jako širok pojam .

IVAN DF- Broj postova: 287
Registriran: 03.02.2011
7
deere power je napisao/la:momci taj rub kanala kao i kanal je posebna cestica tako da oni mogu radit sta zele, mada nekima se to ne svidja jer bi i kanal preorali
dp daleko je to od ruba kada oni pređu leniju koji je širok 11 metara i onda mi još 30 metara uništu njive, čudan je to rub
a inače lane po izmjere geodeta je međa na rubu kanala al nesemta meni to al da oni to odradu kako treba i u kratkom roku a ne cijelu godinu brljaju i obavezno po blatu

falkon 2- Broj postova: 5072
Registriran: 06.02.2010
44
→→→: VIŠE -

Mene zanima jesu li oni dužni te panjeve što iskopaju iz kanala (vrbe i topole) izvesti iz polja ili slobodno ih zakopaju u parceli uz rub kanala?
I zemlja koju izvade izmuljivanjem dali su ju dužni razgrnuti tako da se ne primjeti da je išta rađeno ili slobodno naprave "nasip" uz kanal tako da voda iz parcele nema ni teoretske šanse da oteće?
Postoji li ikakav članak u nekom zakonu di je to regulirano?
I zemlja koju izvade izmuljivanjem dali su ju dužni razgrnuti tako da se ne primjeti da je išta rađeno ili slobodno naprave "nasip" uz kanal tako da voda iz parcele nema ni teoretske šanse da oteće?
Postoji li ikakav članak u nekom zakonu di je to regulirano?
majs- Broj postova: 626
Registriran: 28.08.2008
7
Kod mene su zakapali panjeve isto a višak zemlje prodavali, stric je zvao ministarstvo i rekli su mu da imaju plačen kamion za odvoz panjeva, a oni su kamion koristili za odvoz zemlje koju su prodavali.A višak zemlje su trebali razgrnut di je vlasnik parcele tražio ali nitko to nije znao pa nisu iskoristili,a između ostalog su i kamene počupali na međi.
kago- Broj postova: 66
Registriran: 05.04.2010
0
Stranica 4 / 4. •
1, 2, 3, 4
Similar topics» Izrada kanala za odvodnju vode po njivama
» Izrada kaveza
» Izrada kabine za slikanje - 'škatula'
» Izrada hranilice u prirodi, samo za češljugare
» Četiri čuda engleskih kanala
» Izrada kaveza
» Izrada kabine za slikanje - 'škatula'