Izrada kanala za odvodnju vode po njivama
Stranica 1 / 4. • Share •
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4 
Izrada kanala za odvodnju vode po njivama
Evo za početak ove nove teme mali video kako IMT 539 radi kanal za odvodnju vode .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Re: Izrada kanala za odvodnju vode po njivama
ne idi bez kacige u blizinu tetak ima takav dondi al je već dav tri puta reduktor okrunjio kod nas više prakticiraju jednobrazne plugove
.....znam kane da je tetak na tabli sto je dobio u zakup dobio je dvije table jednu do druge......i radio je na njima kanale ali bager mali je to kopo, a do table je rijeka bitulja, njiva je bila niza i onda kada bitulja preplavi....prelije se u tablu.....sada kako to izgleda ne sjecam se sada ce jedan dan to orat pa cu ici tamo malo se vozikat.....Imt-om ili Rakovicom, pa cu i to poslikat!
ur45- Broj postova: 1290
God: 17
Registriran: 17.01.2009
-7
Za rad sa kanalokopačem potrebne su super reducirane brzine (do 1 Km/h). Možda je to razlog da je uništio reduktor...

Fidelito- Broj postova: 2555
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
21
80-tih je u selo stiglo nekoliko tih kanalokopača (uglavnom Dondi). Ne znam kad sam zadnji put vidio na njivi ili u prolazu...
Mana mu je sporost i to što iskopanu zemlju daleko odbacuje tako da godinama određeni dio njive postaje sve niži.
Mana mu je sporost i to što iskopanu zemlju daleko odbacuje tako da godinama određeni dio njive postaje sve niži.

paor- Admin

- Broj postova: 2834
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
36
→→→: VIŠE -

paor je napisao/la:80-tih je u selo stiglo nekoliko tih kanalokopača (uglavnom Dondi). Ne znam kad sam zadnji put vidio na njivi ili u prolazu...
Svake godine radimo sa njim a odbačena zemlja se lako vrati nazad oranjem , čak i više od toga . Dva rezervoara goriva potrošimo upravo na taj posao . Ne znam kako bi da nemam dondija .

1
pingo je napisao/la:paor je napisao/la:80-tih je u selo stiglo nekoliko tih kanalokopača (uglavnom Dondi). Ne znam kad sam zadnji put vidio na njivi ili u prolazu...
Svake godine radimo sa njim a odbačena zemlja se lako vrati nazad oranjem , čak i više od toga . Dva rezervoara goriva potrošimo upravo na taj posao . Ne znam kako bi da nemam dondija .
Jel to onaj s dva ili s jednim rotorom?
Koliko naplaćuješ iznajmljivanje (imam nekih 200m za iskopati, a pri nama ga nitko nema).
Zvonimir- Broj postova: 2160
God: 46
Registriran: 14.03.2008
3
Moje je DMR25 koji ima jedan radni rotor dok je ovo na videu moj stric a kod njega ima i onaj drugi zvjezdasti rotor sa druge strane . Kako da ti kažem ali ne posuđujem odnosno ne iznajmljujem strojeve drugima . Da si tu na mojem kraju došao bi ti to napraviti i onda si nešta malo zaradim . Drugačije ne poslujem . Ako imaš 12.000 kn prodam ti ga a ti onda budi prvi u kraju pa možda nešto i zaradiš ?

1
pingo je napisao/la:Moje je DMR25 koji ima jedan radni rotor dok je ovo na videu moj stric a kod njega ima i onaj drugi zvjezdasti rotor sa druge strane . Kako da ti kažem ali ne posuđujem odnosno ne iznajmljujem strojeve drugima . Da si tu na mojem kraju došao bi ti to napraviti i onda si nešta malo zaradim . Drugačije ne poslujem . Ako imaš 12.000 kn prodam ti ga a ti onda budi prvi u kraju pa možda nešto i zaradiš ?
Hvala na ponudi, no predaleko mi je (u svakom smislu). Čak i za posudbu (cca 400km u oba smjera).
Nego, koliki mu je promjer kotača i kolika je redukcija u reduktoru?
3
Moj je DMR25 . Ovdje imaš neke podatke http://www.dondinet.it/ a gabarite stroja ne znam . Takav kakav je radi vrlo dobro . Već smo mu po dva puta stavljali nove noževe .

1
pingo je napisao/la:Moj je DMR25 . . .
Dobro, da je 25, ali ja se ipak nebi hvalil
Nema podataka o promjeru i redukciji, odnosno brzini vrtnje rotora, zato sam te pital.
3
Evo malo akcije od prekjučer...

ovo bi trebao orati čim vremenske prilike to dozvole. Inače zemlja je u tipu amfigleja i od 9. pa do kraja 5. mjeseca stalno je prezasićena vodom još k tome takvog je teksturnog sastava da u idealnim uvjetima treba min 50 ks po brazdi da bi se postiglo nekih 4,5 - 5 km/h.

ovo bi trebao orati čim vremenske prilike to dozvole. Inače zemlja je u tipu amfigleja i od 9. pa do kraja 5. mjeseca stalno je prezasićena vodom još k tome takvog je teksturnog sastava da u idealnim uvjetima treba min 50 ks po brazdi da bi se postiglo nekih 4,5 - 5 km/h.
majs- Broj postova: 584
Registriran: 28.08.2008
7
Ja imam DMR35 star nekih 2.5 godine i zadovoljan sam, tj sa njim riješavam komplet odvodnu i da nemoram više popravljati sa lopato (ako divlje svinje mi ne zajebu malo odvodnju)
a sve zavisi kako i šta radite, tj radio sam od nekih 0.5 do 3 km/h, zavisi koliko je rahlo i mokro odnosno suho.........
a sve zavisi kako i šta radite, tj radio sam od nekih 0.5 do 3 km/h, zavisi koliko je rahlo i mokro odnosno suho.........

falkon 2- Broj postova: 4631
Registriran: 06.02.2010
30

evo koja slikica i ovog stroja zvanog "lopata"

falkon 2- Broj postova: 4631
Registriran: 06.02.2010
30

Evo slika i mojeg stroja za izradu kanala odlični su to strojevi ,kada sam prvi put upotrebio stroj na njivi blizu ceste ljudi su se okretali i gledali kako to daleko baca zemlju a isam sam se čudio imam ga preko 10 godina od onda nekopam više ručno ha.

Gost- Gost
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4 
Similar topics» Izrada volijere,vanjske
» Izrada kanala za odvodnju vode po njivama
» Izrada kaveza
» Izrada kabine za slikanje - 'škatula'
» Izrada hranilice u prirodi, samo za češljugare
» Izrada kanala za odvodnju vode po njivama
» Izrada kaveza
» Izrada kabine za slikanje - 'škatula'
» Izrada hranilice u prirodi, samo za češljugare
Stranica 1 / 4.