AKTIVNE TEME
» Agro Dan
by Agro Dan Yesterday at 12:08

» Vijesti vezane za poljoprivredu
by jd4755 Yesterday at 07:35

» John Deere
by marijogjulic 22/6/2018, 15:01

» VTZ - Vladimirec
by VTZ 22/6/2018, 12:46

» Zakon o poljoprivrednom zemljištu
by Đuro Japarić 7/6/2018, 19:35

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by Đuro Japarić 4/6/2018, 19:08

» Pšenica 2017/2018
by VjekoBis 4/6/2018, 12:45

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 2/6/2018, 10:17

» Đuro Đaković 1620 H
by Marjanovic 1/6/2018, 21:13

» Adaptacija za suncokret
by jbrtka 25/5/2018, 16:12

» P: Kombajn Deutz Fahr Topliner 4065 H 4x4 Balance
by drazen 24/5/2018, 10:13

» Cijepljenje (kalemljenje)
by misoo83 21/5/2018, 07:59

» Puhalnik za žito
by toma84 15/5/2018, 21:12

» Prskalice
by deadfall 8/5/2018, 11:18

» F r e z a
by Dirk P0itt 15/4/2018, 19:06

» Prodajem sjemensku soju sorta Gabriela
by Fidelito 12/4/2018, 17:48

» 'leži - a iđe!'
by Fidelito 11/4/2018, 08:09

» Poziv na osnivačku skupštinu opće hrvatskog Udruženja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
by bećar 9/4/2018, 22:56

» Deutz Fahr 1322M
by B-J 8/4/2018, 15:33

» paulovnija vaša iskustva?
by slaven22 1/4/2018, 12:29

» New Holland
by compy 25/3/2018, 18:42

» Kupujem gume 13.6 R28
by SteveO 24/3/2018, 20:48

» Slike
by andro 24/3/2018, 09:36

» RASIPAČI
by stjepan 23/3/2018, 17:04

» Pasquali 900
by Krx 21/3/2018, 11:21

» Roboti u poljoprivredi
by Fidelito 20/3/2018, 15:08

» Repica 2018
by stjepan 20/3/2018, 13:18

» perad
by Jelica 20/3/2018, 09:31

» Koristi li netko GPS sustav za paralelne tragove?
by Fidelito 19/3/2018, 17:06

» Bazga
by Bole1 16/3/2018, 12:23







Oj rakijo krvopijo...

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Oj rakijo krvopijo...

Postaj by Gost on 12/11/2009, 09:18

...ljubim tvoje ime, a ti veliš vještice u jarak sa njime!

Vidim da nema teme pa reko da ju otvorim. Ovih dana se pomalo bavim sa pečenjem rakije i svim ostalim ceremonijama vezanim uz to. Ide zima pa se valja pripremit. U prvoj turi sam pekao od kruške Viljamovke te od jabuke Gale i tu rakiju sad pomalo kušamo, jel. Druga tura je u pripremi.

Na prvoj slici, koja je malo lošija, vidi se mlin na koji sam mljeo jabuke, kasnije i dunje. Stroj radi super, nakon njega sirovina za rakiju izgleda kao kaša.



Na idućoj slici su tri od ukupno šest buradi te u svakom buretu je oko 100 kg jabuka (Zlatni delišes). U kom sam stavljao po tri kockice germe, gotovo 2 % šećera i 10 litara vode.





U pozadini se vide dunje ili gunje, kako ko kaže jel, koje sam isto samljeo i skrkao u burad. Dodao sam isto 3 kockice germe, 2 % šećera i 30 litara vode jer je dunja suha.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by roko on 12/11/2009, 09:28

nego, može samo pojašnjenje ovihh cijevi koja idu iz buradi u kantu sa vodom?
višak ide iz bureta van a u bure ništa ne može!!! ili ?!?!
avatar
roko

Broj postova : 1392
God : 36
Lokacija : Hrvatska Kostajnica
Registriran : 09.03.2008
8


Korisnički profil http://www.lavanda-racic.hr

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by Gost on 12/11/2009, 11:14

@roko je napisao/la:nego, može samo pojašnjenje ovihh cijevi koja idu iz buradi u kantu sa vodom?
višak ide iz bureta van a u bure ništa ne može!!! ili ?!?!

Burad se zatvaraju u cilju sprečavanja razvoja octenih bakterija (u suprotnom stvara se krovina koja se ukiseli i propada pa ju moramo baciti). Kad se burad zatvore onda se vrenje obavlja anaerobno i nema tih octenih bakterija. S obzirom da se prilikom vrenja stvara ugljični dioksid (CO2) onda se pomoću crijeva on odvodi u posudu sa vodom.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by roko on 12/11/2009, 12:49

skužio... onda nemaš tzv. kolača... koji se baca. pametno, nema šta...tenks!! Smile Smile
avatar
roko

Broj postova : 1392
God : 36
Lokacija : Hrvatska Kostajnica
Registriran : 09.03.2008
8


Korisnički profil http://www.lavanda-racic.hr

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by Pavinjak on 12/11/2009, 14:46

Imam i ja 1800 litara koma od jabuka...

_____________

Pridruži se i ti! (KLIKNI)
avatar
Pavinjak
Moderator
Moderator

Broj postova : 4801
God : 23
Lokacija : Gradište (Vukovarsko-Srijemska)
Zanimanje : Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran : 25.06.2008
59


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/pavinjak-t370.htm http://www.facebook.com/traktoristinajboljiljudi https://www.youtube.com/channel/UCq7AG5bTYbvUg1kB0Qhv9Gw

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by Gost on 12/11/2009, 21:39

Kom od dunja star dva dana.




Kom od jabuka star četiri dana.


Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by zvonis01 on 12/11/2009, 22:57

fino izgleda,bit će božanskog napitka drunken
avatar
zvonis01

Broj postova : 230
God : 53
Lokacija : osijek
Zanimanje : www.opg-sapanjos.hr
Registriran : 22.02.2009
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.bandzasvatove.com

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by mario on 16/11/2009, 11:32

kako znate kad je završilo vrenje?
avatar
mario

Broj postova : 300
Lokacija : Nedelišće
Zanimanje : kemičar
Registriran : 18.07.2009
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by zvonis01 on 16/11/2009, 12:59

refraktometrom se izmjeri preostala količina šećera,ako je manje od 3%-peci-više pričitaj u novom broju "agroglasa"
avatar
zvonis01

Broj postova : 230
God : 53
Lokacija : osijek
Zanimanje : www.opg-sapanjos.hr
Registriran : 22.02.2009
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.bandzasvatove.com

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by paor on 16/11/2009, 17:05

...ili ako više ne izlaze mjehurići (co2) iz vode
avatar
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4318
God : 53
Lokacija : Babina Greda
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 09.03.2008
78

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by zvonis01 on 16/11/2009, 19:13

@paor je napisao/la:...ili ako više ne izlaze mjehurići (co2) iz vode
i kada se ne vide mjehurići odvija se tiha fermentacija,na temp.18-20 stupnjeva fermentacija traje min.4 tjedna,a novijim pokusima se vidi da i nakon 6 tjedana na toj temp.ima još neprovrelog šećera,ovisno o vrsti voća pravilnom fermentacijom sa dovoljnom količinom kvasaca možeš dobiti i 2 l više destilata,ona odokativna metoda se koristi kada nemaš refraktometar.Ako imaš 2-3 kazana onda je to zanemarivo,ali ako imaš 100-200 onda....................... Crying or Very sad
avatar
zvonis01

Broj postova : 230
God : 53
Lokacija : osijek
Zanimanje : www.opg-sapanjos.hr
Registriran : 22.02.2009
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.bandzasvatove.com

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by daevunex on 19/11/2009, 22:15

@zvonis01 je napisao/la:refraktometrom se izmjeri preostala količina šećera,ako je manje od 3%-peci-više pričitaj u novom broju "agroglasa"
gdje mogu kupiti refraktometar i koliko košta otprilike?

_____________
svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem

daevunex

Broj postova : 34
God : 38
Lokacija : petrovci(vukovar)
Zanimanje : elektrotehničar
Registriran : 18.11.2009
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by zvonis01 on 19/11/2009, 23:28

Kuna kemofarm-098 205722 Višnjevac kod Osijeka,od 400 kn nadalje ovisno o modelu,kažeš za što ti treba pa odaberi
avatar
zvonis01

Broj postova : 230
God : 53
Lokacija : osijek
Zanimanje : www.opg-sapanjos.hr
Registriran : 22.02.2009
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.bandzasvatove.com

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by zvonis01 on 12/4/2010, 16:53


evo jednog home made kazančića
avatar
zvonis01

Broj postova : 230
God : 53
Lokacija : osijek
Zanimanje : www.opg-sapanjos.hr
Registriran : 22.02.2009
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.bandzasvatove.com

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by Gost on 12/4/2010, 18:10

Jel to tvojih ruku djelo?

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by 21yes on 12/4/2010, 19:30

Može malo pojašnjenje slike, kako zagrijavaš onu bačvu od pive, električnim grijačem uronjenim u vodu a to se nalazi ispod punjenja "kotla" i kakav je to splet cijevi iznad i što se ono nalazi na cijevima, a ima kao neki ispust?

21yes

Broj postova : 296
Lokacija : Severin
Registriran : 06.09.2008
6


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by zvonis01 on 12/4/2010, 20:51

Bećarina pusta je napisao/la:Jel to tvojih ruku djelo?
je bećarino,uz skyp suradnju sa kolegom iz australije
avatar
zvonis01

Broj postova : 230
God : 53
Lokacija : osijek
Zanimanje : www.opg-sapanjos.hr
Registriran : 22.02.2009
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.bandzasvatove.com

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by zvonis01 on 12/4/2010, 20:56

@21yes je napisao/la:Može malo pojašnjenje slike, kako zagrijavaš onu bačvu od pive, električnim grijačem uronjenim u vodu a to se nalazi ispod punjenja "kotla" i kakav je to splet cijevi iznad i što se ono nalazi na cijevima, a ima kao neki ispust?
ovako zagrijavam na tamburu plinsku,"ono iznad cijevi "je rektifikator koji ima ulaz,izlaz i povrat na destilaciju kojom vršimo prepek.ako zatvorim lijevi i desni ventil,imam klasični kazan,ako zatvorim srednji radi kao rektifikator,tj,para ulazi na lijevoj cijevi u posudu sa 0,7 l vode koju zagrijava i otapa teže alkohole i nastavlja put sa desnom cijevi do hladnjaka gdje se kondenzira u tekućinu.upotrebom rektifikatora dobijamo jaču i čišću rakiju ali sa manje arome,kao votka,a otvaranjem srednjeg ventila dobijamo aromu,e sad zamisli koje su tu sve kombinacije moguće potpunim ili djelomičnim otvaranjem.klasčni kazan imam ali sam želio imati i njemački da vidim prednosti i nedostatke,ali on košta 20 000 eura na više ovisi o zapremini,pa sam odlučio napraviti mali da vidim što se događa
avatar
zvonis01

Broj postova : 230
God : 53
Lokacija : osijek
Zanimanje : www.opg-sapanjos.hr
Registriran : 22.02.2009
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.bandzasvatove.com

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by Gost on 12/4/2010, 21:55

Jel, kemičaru Smile , oće bit koji taki mali model i za prodaju?

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by politicar on 12/4/2010, 22:28

Slikano u kothe de:






Takvih malih?

_____________
Pravila foruma!
Postavljanje slika!




RAKIJA CONNECTING PEOPLE
avatar
politicar

Broj postova : 4267
God : 84
Lokacija : Đakovo
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!



Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by zvonis01 on 13/4/2010, 00:01

Bećarina pusta je napisao/la:Jel, kemičaru Smile , oće bit koji taki mali model i za prodaju?
moram prvo vidjeti kako to radi i treba li što mjenjati,pa onda kreće proizvodnja,hehheh
avatar
zvonis01

Broj postova : 230
God : 53
Lokacija : osijek
Zanimanje : www.opg-sapanjos.hr
Registriran : 22.02.2009
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.bandzasvatove.com

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by Vezić on 13/4/2010, 08:01

Ja sam oduševljen ovdje viđenim! Vi ste moji uzori! bounce
avatar
Vezić

Broj postova : 40
Lokacija : Tovarnik
Registriran : 25.08.2009
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by Gost on 13/4/2010, 08:45

Nedaju gledat u sebe.







Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by 21yes on 13/4/2010, 12:00

Hvala na pojašnjenju, možda si mogao i malo jednostavnije, kompaktnije izvesti smještaj rektifikatora, ali za početak je sasvim ok. Nadam se da ti neće zagorjeti ono što namjeravaš destilirati. Inače same pohvale za domišljatost izvedebe. Kotao za hlađenje mi izgleda kao da je od ekspanzione posude u koju si nekako stavio spiralu od bakra koju će hladiti voda u posudi koja će neprestano lagano cirkulirati kroz posudu na način da će dolje ulaziti a gore izlaziti. Vidi se da si imao volje za to napraviti.

21yes

Broj postova : 296
Lokacija : Severin
Registriran : 06.09.2008
6


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Oj rakijo krvopijo...

Postaj by zvonis01 on 13/4/2010, 12:25

@21yes je napisao/la:Hvala na pojašnjenju, možda si mogao i malo jednostavnije, kompaktnije izvesti smještaj rektifikatora, ali za početak je sasvim ok. Nadam se da ti neće zagorjeti ono što namjeravaš destilirati. Inače same pohvale za domišljatost izvedebe. Kotao za hlađenje mi izgleda kao da je od ekspanzione posude u koju si nekako stavio spiralu od bakra koju će hladiti voda u posudi koja će neprestano lagano cirkulirati kroz posudu na način da će dolje ulaziti a gore izlaziti. Vidi se da si imao volje za to napraviti.
upravo tako,posuda je od hidropaka,a u njoj spiralna cijev od bakra
avatar
zvonis01

Broj postova : 230
God : 53
Lokacija : osijek
Zanimanje : www.opg-sapanjos.hr
Registriran : 22.02.2009
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.bandzasvatove.com

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]


DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.