Premiksi i smjese za tov svinja
Stranica 7 / 7. • Share •
Stranica 7 / 7. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Premiksi i smjese za tov svinja
prošla godina nije bila pogodna za uzgoj kukuruza (previše kiše) i kvaliteta je slabija. Bilo je i plijesni, možda je tu uzrok!? Lijek - mravlja kiselina. Sanocid ili slično.
dvinko- Broj postova: 17
God: 40
Registriran: 20.05.2011
0
stavljam mravlju kiselinu ali to izgleda nije dovoljno

BOŽIDAR- Broj postova: 1457
God: 39
Registriran: 17.08.2008
10
→→→: VIŠE -

ako mravlja ne pomaže onda je problem... Samo mi nije jasno kako je tip skužio da ih ima u hrani i da je baš stočno krivo? Imaš li uginuća?
0
uginuća su prestala kad sam počeo koristiti mravlju kiselinu ali ženske imaju povećane spolne organe a neki imaju flekice po sebi kao nekekve prištiče i malo mi slabije napreduju.

BOŽIDAR- Broj postova: 1457
God: 39
Registriran: 17.08.2008
10
→→→: VIŠE -

to nije problem, glavno da nema uginuća. A što se apetita tiće malo više sojine sačme ili soje i popravit će se i to.
0
negdje sam procitao u nekom clanku da tritikale kod ishrane svinja moze zamijeniti kukuruz do 50%. to mi nekako i ima smisla posto tritikale ima vise proteina i bolji aminokiselinski sastav od kukuruza, dok ima nesto manje energije od kukuruza. jel ima netko iskustva s njime u ishrani svinja u tom postotku u odnosu na kukuruz?
brmba7- Broj postova: 1
Registriran: 17.04.2011
0
1400 komada tovim sa "Protamino premium" iz tvrtke Sano D.D. u usporedbi s ostalim ( a sve sam ih probao) sano je br. 1. jedino što zakiseljivač nije Sano Cis zamjenio sam ga sa boljim , Biotronic SE forte, proizvodom tvrtke Biomin... Hvala

ZdavkoV- Broj postova: 5
Zanimanje: Budala
Registriran: 27.10.2011
0
super , jel toviš prasce iz uvoza ili kupuješ u Hrvatskoj?eto vidiš ti Sano br 1, ja Likra br 1. , neko treći opet nešto drugo br 1

Matija case 5140- Broj postova: 765
God: 18
Zanimanje: Svinjogojac
Registriran: 18.01.2009
7
→→→: VIŠE
HAHA Bas sam se nacitao ovoga...
tesko je biti pametan i znati kako je naci najbolju sredinu ovako na malo kada drzis sve se cini komplicirano da bi za sve blago imao odgovarjucu recepturu
Imam jednog nerasta pa bih dakle njemu trebao smjesu radio pa imam 5 krmaca kojima bi trebala druga smjesa i evo sada imam nesto malih starih par dana kojima bih trebao trecu smjesu davati ...
za ovako male kolicine jel se moze iskombinirati onako neka optimalana smjesa za sve to?
mislim hoce li biti kobno za male odojke ako ima dajem hranu kao i svemu ostalome?
netrebaju oni meni maximalno napredovati a jednostavno mi se neda imati 3-4 vrste krmnih smjesa.
bi li smetalo ako svima izmijesam
50 posto kukuruza
10 posto soje
10 posto psenice
10 posto zobi
10 posto jecma
5 posto mekinja
2 posto soli
3 posto likra premixa za tov svinja
sve samliti i izmjesati
ha?
tesko je biti pametan i znati kako je naci najbolju sredinu ovako na malo kada drzis sve se cini komplicirano da bi za sve blago imao odgovarjucu recepturu
Imam jednog nerasta pa bih dakle njemu trebao smjesu radio pa imam 5 krmaca kojima bi trebala druga smjesa i evo sada imam nesto malih starih par dana kojima bih trebao trecu smjesu davati ...
za ovako male kolicine jel se moze iskombinirati onako neka optimalana smjesa za sve to?
mislim hoce li biti kobno za male odojke ako ima dajem hranu kao i svemu ostalome?
netrebaju oni meni maximalno napredovati a jednostavno mi se neda imati 3-4 vrste krmnih smjesa.
bi li smetalo ako svima izmijesam
50 posto kukuruza
10 posto soje
10 posto psenice
10 posto zobi
10 posto jecma
5 posto mekinja
2 posto soli
3 posto likra premixa za tov svinja
sve samliti i izmjesati
ha?
ANTE_BULJUBASIC- Broj postova: 23
God: 27
Zanimanje: Stocar
Registriran: 30.11.2010
0
e moj ante nemozes prascima mjesati smjesu za tov jedino ako hoces hraniti prase 5 mjeseci do 25kg a to se ne isplati i ovo ti nije dobra receptura na likri ja hranim 20 krmaca s likrom i svak stadij ima svoju hranu u biti premiks je tu s cijenom. bio on za 4% suprasne,3%dojene,3%tov sve ti je slicna receptura jedino soja varira. a za prasce ti je malo skuplja i 10% je ali ima zastitu protiv proljeva i ja bi ti preporucio da nehranis s tovnom prasce cisti gubitak

joza1- Broj postova: 8
God: 34
Zanimanje: metalac
Registriran: 21.12.2010
0
trebam savjet, kupio sam sano protamino pregna i mekinje za krmaču koja suprasna 3 mj dali trebam još koji dodatak kukuruzu uzet.
stanko-m- Broj postova: 1
Registriran: 05.05.2012
0
Stranica 7 / 7. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics» Premiksi i smjese za tov svinja
» cijene krmaca za klanje,odojaka,debelih svinja i suprasnih krmaca.
» Šurenje svinja
» Oznacavanje svinja i vođenje registra svinja na gospodarstvu
» Crna slavonska svinja
» cijene krmaca za klanje,odojaka,debelih svinja i suprasnih krmaca.
» Šurenje svinja
» Oznacavanje svinja i vođenje registra svinja na gospodarstvu
» Crna slavonska svinja
Stranica 7 / 7.