kavezi

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

kavezi

Postaj by Kaligula on 3/11/2009, 08:16

zanima me gdje mogu najpovoljnije nabavit kaveze za kuniće Question

Kaligula

Broj postova: 4
God: 41
Zanimanje: strojar
Registriran: 03.11.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Re: kavezi

Postaj by paor on 3/11/2009, 08:29

[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

dobrodošao

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3038
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
Like 41

→→→: VIŠE

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by branko on 3/11/2009, 08:33

dosta dobru ponudu ti ima [You must be registered and logged in to see this link.] i [You must be registered and logged in to see this link.] , mada strucnjaci preporucaju drvene osobito za orijase. a dosta ti ih se nadje i po oglasima koje prodaju ovi sto su se bavili uzgojem cincila.

branko
Admin
Admin

Broj postova: 2543
God: 43
Lokacija: Lunjkovec (VZ zupanija) al sam podravec a ne zagorec NHF
Like 17

http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Postaj by Slavonski gačan on 3/11/2009, 20:43

Kakvi kavezi najbolji i najudobniji objekti za kuniće napravljeni od drveta i dosta slame.Provjereno od jednog velikog uzgajivača kunića ima klimu u prostoriji ali kunići su drveim kunićnjacima

Slavonski gačan

Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by branko on 3/11/2009, 20:48

zvona jel mozda znas da li je on cime tretirao daske da ih ovi glodavci ne uniste jer meni bez da se radi o hrastu ili nekom drugom drvetu u roku od godinu uniste svoje nastambe.

branko
Admin
Admin

Like 17

[Vrh] Go down

Postaj by Slavonski gačan on 3/11/2009, 21:04

Brna i ja sam imao a i planiram ponovo radit samo drvene nastambe i nikad nisam imao takvih problema,jest da su malo nagrizli i tako je ostalo.kroz prehranu sam im davao klip kukurza a i često grančice vočaka

Slavonski gačan

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by branko on 3/11/2009, 21:30

ma meni bez obzira na prehranu (nisam im davao grancice) rasturili mi sve pregrade, mada sam nasao privremeno rjesenje obijanje metalne mrezice ali to mi opet dodatno poskupljuje same nastambe. cak sam probao i sa lesonit plocama (debljine 12 mm) koje su dodatno impregnirane da ne upijaju vlagu ali opet isto.

branko
Admin
Admin

Like 17

[Vrh] Go down

Postaj by mario on 9/11/2009, 11:46

Slavonski gačan je napisao/la:Brna i ja sam imao a i planiram ponovo radit samo drvene nastambe i nikad nisam imao takvih problema,jest da su malo nagrizli i tako je ostalo.kroz prehranu sam im davao klip kukurza a i često grančice vočaka

Viš ja sam imao probleme s drvenim nastanbama. Redom dvije godine su kunići ugibali od kokcidije i nikak je se nisam mogao riješiti. U jednom turnusu, a taj me jako boli, imao sam 40 malih kunića. Počelo je s svega jen/dva koji su se lagano napuhnuli i krepali. Kak sam bil nadobudan odmah kod veterinara i "autopsija", izmet na analizu. Vele kokcidija, lijek u vodu. Uglavnom pokrepalo sve osim njih 6. Vele mi oni da su krivi uvjeti držanja, da kunić jede svoj izmet i zaraza ide u krug. Doticaj s štakorima koji zarazu šire. Dezinficirao sam nastambe, prefarbao kuničarnik uglavnom htio sam doći tome do živog. Dobio sam bitku tek kad sam nabavio prave rešetkaste kaveze, smjesa za kuniće.

mario

Broj postova: 300
Zanimanje: kemičar
Registriran: 18.07.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by mario on 9/11/2009, 11:56

Kaveze od cincila za manje kuniće ne preporućam. Donja strana ima prevelike otvore i kunići do oko cca 2 kg trgaju noge. Uvijek bih vam preporućio dolje rešetku 1,5 x 1,5 cm. Za ozbilniji (veći) uzgoj svakako koristi prave kaveze jer ak ti dođe kakva bolest u drvene bu gadno.

mario

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Kaligula on 9/11/2009, 12:10

eto za sad hvala svima za odgovore i savjete o kavezima iliti ga nastambama za kuniće. ja imam za sad pretežno kombinirane gajbe. znači drvene sa mrežom na podu i prednja strana (lakše je okačit pojilice i hranilice)
i kao takve su se pokazale vrlo dobrim. Smile

Kaligula

Broj postova: 4
God: 41
Zanimanje: strojar
Registriran: 03.11.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Slavonski gačan on 9/11/2009, 21:28

dobro i štima za neke male pasmine kunića,a kako mislite na tome držati nekog orijaša i njemu sl pasmine,jako teško žuljevi su nemiovi a kada ih dobiju jedino ide nož pod vrat.Drvene objekte kao i sve ostale barem dvaputa godišnje dezinficirati kod tova mladih poslje svake ture.Kreč-vapno rješave mogo toga a zatim možete i sa nnekim ostalim dezinf.sretstvima Virkon recimo

Slavonski gačan

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by mario on 10/11/2009, 09:51

Budi pažljiv sa tovilištem, ako ga budeš kupovao, često su premalih dimenzija. Veličina kunića je jako različita i nabavi samo kompatibilnu opremu.

mario

Like 0

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics