Pitanja i odgovori o zdravlju životinja

Stranica 4 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Pitanja i odgovori o zdravlju životinja

Postaj by BOŽIDAR on 22/7/2010, 22:30

cry
Mliječna groznica zna imati i takav ishod
Preventiva je najbolji lijek

BOŽIDAR

Broj postova: 1457
God: 39
Registriran: 17.08.2008
Like 10

→→→: VIŠE

http://picasaweb.google.hr/boidarduda/POLJOPRIVREDAISLINO?feat=directlink

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 22/7/2010, 22:33

O.P.G.KOVAČ je napisao/la:
tine je napisao/la:Kako je s kravom, jeli ustala?
Pala krava ,a izgleda da sam i ja pao na prvom ispitu Sad Otišla je u "grabu"i nikako da si u glavi posložim smijer za dalje ........

Prijatelju to ti je iskustvo više za dalje u životu, ja sam nedavno jednu uspio riješiti da proradi probava ali na pokušaju proisilnog ustajanja je jednostavno joj srce puklo i uginila, ali na to se netreba obazirati jer nam je to samo iskustvo koje ćemo iskoristiti u budućnosti kod naše proizvodnej

falkon 2

Broj postova: 5046
Registriran: 06.02.2010
Like 44

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 22/7/2010, 22:42

Ma nekako me još uvijek proganja jak osijećaj krivnje ,mislim da sam ja zakazao i da nemogu držati sve pod kontrolom .Što kaže božidar preventiva ,preventiva ......

O.P.G.KOVAČ

Broj postova: 990
Registriran: 04.10.2008
Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by kiwi on 25/7/2010, 04:02

Steta za kravu.
Isprika sto nisam u toku ali sto je bio uzrok ketoza ili mljecna groznica.

Jedna stvar kod mljecne grozince je bitna je Calcij a druga Magnezij. To prije nije bio toliki problem jer nase domace krave nisu bili mljecne kao danas ove nove. Nama je vetreinar spasio tri puta istu kravu sa davanjem calicja. Magnezij je isto bitan za rad misica cak i rad srca. Vi morate vrsiti pritisak na vase veterinare da sa Nutritionist strucnjakom specijalno za krave pronadje rjesenje kako da podesite sve dodatke u smjesama za krave muzare. Jer ako vi na svoju ruku budete radili nece ici ako ne poduzmete nesto izgubictete grla.

O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Ma nekako me još uvijek proganja jak osijećaj krivnje ,mislim da sam ja zakazao i da nemogu držati sve pod kontrolom .Što kaže božidar preventiva ,preventiva ......

kiwi

Broj postova: 19
Registriran: 23.03.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 27/8/2010, 17:16

Pojava "bedrenice "u mome kraju ,me jako zabrinulo .Već postoje 6 pozitivno potvrđena slučaja ,i sve kod krava koje idu na pašu u polje ,bez nekih simptoma,naveče dođu iz paše a ujutro katastrofa. Crying or Very sad na koji način se suzbija pomenuta zarazna bolest ,za sad je krizni stožer zabranio napasivanje krava u polju što će biti jedan veliki udarac onima koji su na taj način držali krave ........

O.P.G.KOVAČ

Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 27/8/2010, 18:16

najbolja je preventiva.postoji vakcina bedrenice i to bi trebalo biti obavezno vakcinirati u bedreničkim distriktima,ali nisam siguran da li je i zakonom propisano.
Moguće je liječiti životinju,samo je problem što je bolest perakutnog tijeka u stoke,pa je teško primijetit oboljela grla.Naravno,to podrazumijeva šopanje antibioticima.
Ali se bolest suzbija po zakonu,znači zaražene životinje se usmrćuju i neškodljivo uklanjaju,jer postaju izvor spora B.anthracis.

Spore koje se nalaze u tlu(jame u kojima su lešine) lako dospiju u podzemne vode i tako mogu daleko ići širom.Isto tako mogu se naći i na biljkama koje rastu u distriktima,pa je zabranjeno hraniti tom hranom stoku izvan distrikta.Tu spada i sijeno,zelena trava itd.

abrkili

Broj postova: 1375
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 11

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 27/8/2010, 18:30

ako vam država ne plaća odštetu za uginuće od bedernice, a u okolici ima pojave te bolesti - vakcinacija obavezna!!

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3030
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
Like 41

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 27/8/2010, 19:45

Nisam imo saznanja da je moj kraj upravo Bedrenički distrikt.Prije nekih tridesetak godina se pojavila ,tad je uginulo 20 krava i stalo je na tome , znači da je na mom kraškom području jako veliki problem voda i proljetne poplave polja ,jako puno izvora tad provrije .Danas sam razgovarao sa svojim veterinarom ,jer poslje ovoga u mojoj štali i šta nije sad je ,kaže da će ići vakcinacija i da će nadoknaditi štetu vlasnicima uginulih životinja .

O.P.G.KOVAČ

Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by kiwi on 28/8/2010, 01:09

Znao sam za jedan slucaj kad je covjek u Sanici kupio koze iz Svicarske prije 8 godina i morao je da sve unisiti. Pogledao sam moju knjigu zarazni bolesti i ono sto sam vidio je da se od antraxa ljeciti mogu samo ljudi a oboljele najbolje unistiti. I ako prezivi zivotinja oboljela ona moze da nosi spore i te spore mogu biti prisutne i po 10 godina. Vacina je navodno dosta efikasana. Sve posjete zabraniti i ne ici na farme kod drugi.

kiwi

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 28/8/2010, 08:56

kiwi je napisao/la:Znao sam za jedan slucaj kad je covjek u Sanici kupio koze iz Svicarske prije 8 godina i morao je da sve unisiti. Pogledao sam moju knjigu zarazni bolesti i ono sto sam vidio je da se od antraxa ljeciti mogu samo ljudi a oboljele najbolje unistiti. I ako prezivi zivotinja oboljela ona moze da nosi spore i te spore mogu biti prisutne i po 10 godina. Vacina je navodno dosta efikasana. Sve posjete zabraniti i ne ici na farme kod drugi.
Već duže vrijeme nedozvoljavam ulazak u štalu nikome ,osim naravno veterinaru ,i on mora kroz dez-barijeru dabi ušao u štalu ...

O.P.G.KOVAČ

Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by kiwi on 28/8/2010, 13:11

To je za sad sve sto mozes napraviti. Pazi na sjeno ako se previse uprasilo.
Sasvim moguce da su spore Bacillus antraxa prosirile cak iz Austrije sa svim sto se dogadjalo prvo poplave na zemljiste pa onda vjetar. To ce brzo proci sam se sad treba pripaziti.

kiwi

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 30/8/2010, 20:33

Ljudi! meni ovdije ništa nije jasno? ,danas ekipa izišla na teren i krenula sa cijepljenjem ,mene su preskočili uz obrazloženje da cijepe samo grla koja idu u pašu bez da su vadili krv grlima .Jel to normalan dio procedure u ovakvim slučajevima .

O.P.G.KOVAČ

Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 1/9/2010, 11:57

[You must be registered and logged in to see this link.]

Kažu da nema mogućnosti antraksa u HR,s čim se slažem,ali ne i s onim da ne uvozimo prerađevine iz BiH,jer još uvijek braća Lijanovići postoje u našim trgovinama.

abrkili

Like 11

[Vrh] Go down

Postaj by Baki Mak on 13/10/2010, 14:35

Sta bi predlozili za prociscivanje krave koje idu na ispasi
Od vlazno vreme poceli se gusiti na nosu

Baki Mak

Broj postova: 82
God: 29
Zanimanje: govedarstvo
Registriran: 21.06.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 13/10/2010, 17:54

Ma to je normalno,prehlada,ujutro i popodne je velika razlika u temp.A ako baš želiš,možeš uzeti Monil ili Fascoverm za 'pročišćavanje' od parazita.No to se radi po pravilu nakon pašne sezone,jer se nakon terapije izbacuju svi oblici iz organizma,pa ako opet dodju na pašnjak nije postignuto ništa drugo osim ponovne invazije na proljeće.

abrkili

Like 11

[Vrh] Go down

Stranica 4 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics