Pitanja i odgovori o zdravlju životinja

Stranica 2 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Pitanja i odgovori o zdravlju životinja

Postaj by abrkili on 3/11/2009, 10:36

božidar:prvo,nisu STEREOIDI,nego STEROIDI,jel...

drugo,ako te dobro razumijem,želiš reći da je teško bit konkurentan bez primjene aditiva u hrani?misliš da je ekstenzivan tov neisplativ?uvjeren sam da je meso ekstenzivne proizvodnje daleko kvalitetnije.

znas li sto ste je hipertrofija,a sto hiperplazija mišića?i što od ovo dvoje dobiješ krkanjem steroida?mislis da oni bilderi imaju snagu razmjernu veličini svojih mišića?i da su to zaista mišići u pravom smislu riječi?veličina mišića i broj mišićnih stanica su dva oponentna pojma.

abrkili

Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 4

→→→: VIŠE

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G. Kovač on 3/11/2009, 10:37

Neznam, nepoznajem tvoje tržište ali kod mene je, kako sam i rekao takvo stanje .npr, kad si već spomenuo svinje , svinje hranjene domaćom hranom su u principu uvijek skuplje za 4 do 5 kuna po kili žive vage od svinja sa farma .Bavim se isključivo proizvodnjom mljeka i surađujem sa strukom ,ali baš nepoznam stvari što se tiče tovljeništva ,jer to nije moje područje ,ali je činjenica da je kod mene upravo takvo stanje na tržištu kako sam napisao . Very Happy

O.P.G. Kovač

Broj postova: 155
Registriran: 16.08.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by tine on 3/11/2009, 22:28

Božidare

Ne moraš stoku trpat s bilo ćime, ako vladaš znanjem i imaš uslove.

Ako primjerice toviš junad od holsteina, oni trebaju imat BRDA sijena i silaže, a ne treba im puno kukuruza, pa imaju i preko 500 kila mesa.

A cijena za meso iz Brazila i Argentine je bazirana na trošku 0,00 i masi. Ta se sva stoka odgoji na pašnjaku, te se samo pre kraj finišira da se 'popuni' .A stada su velika i one grupe nekih kauboja ipak su vrlo efikasne, kad podeliš njihov broj s brojem stoke.

A u vezi hormona i slićnog: mislim da sam jedini na forumu, koji sam u SAD osobno na praksi radio sa BST (bovinim somatropinom) - hormonom rasta. I tamo je ekonomija ljuta, i takve se substance ne bacaju svuda okolo, jer koštaju. Upotrebljavaju ih samo najbolji uzgajivaći, jer s lošim radom gubiš mnogo. Nije da stoka krepa, nego poslije početnog rasta proizvodnje, poćinje previše uzimat sa sebe i ako nije ishrana vrhunska, padne i ispod proizvodnje bez hormona i ne vrati se lako nazad. Znaći imaš manju proizvodnju i još si puno platio za hormone.
Problem je BST, jer se ne može dokazivat u mlijeku, jer je isti ko prirodni, a koliko je znam, nije ga ni više nego prirodnog.
A to vrlo dobro pada EU, jer normalno zbog raznih GATT dogovora ne smije zabranit uvoz mlijeka iz SAD, pa koristi tu fintu, da ga ne pušta na trg, jer može imat u sebi BST.

tine

Broj postova: 280
Registriran: 17.03.2008
Like 3

→→→: http://www.agrotine.eu

http://www.agrotine.eu

[Vrh] Go down

Postaj by Baki Mak on 10/11/2009, 08:37

tine je napisao/la:Božidare

Ne moraš stoku trpat s bilo ćime, ako vladaš znanjem i imaš uslove.

Ako primjerice toviš junad od holsteina, oni trebaju imat BRDA sijena i silaže, a ne treba im puno kukuruza, pa imaju i preko 500 kila mesa.

A cijena za meso iz Brazila i Argentine je bazirana na trošku 0,00 i masi. Ta se sva stoka odgoji na pašnjaku, te se samo pre kraj finišira da se 'popuni' .A stada su velika i one grupe nekih kauboja ipak su vrlo efikasne, kad podeliš njihov broj s brojem stoke.

A u vezi hormona i slićnog: mislim da sam jedini na forumu, koji sam u SAD osobno na praksi radio sa BST (bovinim somatropinom) - hormonom rasta. I tamo je ekonomija ljuta, i takve se substance ne bacaju svuda okolo, jer koštaju. Upotrebljavaju ih samo najbolji uzgajivaći, jer s lošim radom gubiš mnogo. Nije da stoka krepa, nego poslije početnog rasta proizvodnje, poćinje previše uzimat sa sebe i ako nije ishrana vrhunska, padne i ispod proizvodnje bez hormona i ne vrati se lako nazad. Znaći imaš manju proizvodnju i još si puno platio za hormone.
Problem je BST, jer se ne može dokazivat u mlijeku, jer je isti ko prirodni, a koliko je znam, nije ga ni više nego prirodnog.
A to vrlo dobro pada EU, jer normalno zbog raznih GATT dogovora ne smije zabranit uvoz mlijeka iz SAD, pa koristi tu fintu, da ga ne pušta na trg, jer može imat u sebi BST.

Tine ja sam tvoj post procitao nekoliko puta i posto nije bilo reakcija znaci da si zacepio uste svima koji laicki "filozofiraju". Puno ti hvala sto si ppodjelio tvoje iskustvo sa nama. Bok
clap
klanjanje

Baki Mak

Broj postova: 81
God: 29
Zanimanje: govedarstvo
Registriran: 21.06.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Baki Mak on 28/11/2009, 17:44

abrkili je napisao/la: ...veličina mišića i broj mišićnih stanica su dva oponentna pojma.

Kako da zastitim malo tele koje je 7 dana starosti da ne bi dobilo neku infekciju ili nesto sl. Telenje je proslo super tele je nakon sat vremena samostalno poceo sisat za sad je ok inace je zenska swiss brown i cuvacu je za krava

Baki Mak

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by BOŽIDAR on 29/11/2009, 21:21

Prije 20-tak i više godina hranilo se samo PRIRODNOM hranom bez dodataka pa čak i bez soje, svinje su imale 10 cm masti i bile su prodajne krave su ostajale bređe mlijeko je bilo ok.
Onda su stigli premiksi i soja zatim nove pasmine životinja.
Na tržištu više nema mjesta za proizvođače po starom načinu! Bilo je ili se prilagodi ili crkni.
Premiksi su super stvar svinje bolje rastu krave više doje... Zašto je to tako?
Koji je zapravo sastav tih premiksa?
Od djelatnika firme Salvana (Bomi M) doznao sam da u premiks za odojke dodaju sredstva za smirenje pa oni samo jedu i spavaju k tome se dodaju arome...

Pitanje Zašto svojim životinjama ne bi davali hormone rasta ili steroide?
naročito ako tržište traži veću mesnu jedinicu, mlađe meso, a k tome da bude jeftino.
Tržištu treba ponuditi ono šta traži!

BOŽIDAR

Broj postova: 1449
God: 39
Registriran: 17.08.2008
Like 10

http://picasaweb.google.hr/boidarduda/POLJOPRIVREDAISLINO?feat=directlink

[Vrh] Go down

Postaj by Baki Mak on 29/11/2009, 21:44

BOŽIDAR je napisao/la:Prije 20-tak i više godina hranilo se samo PRIRODNOM hranom bez dodataka pa čak i bez soje, svinje su imale 10 cm masti i bile su prodajne krave su ostajale bređe mlijeko je bilo ok.
Onda su stigli premiksi i soja zatim nove pasmine životinja... Pitanje Zašto svojim životinjama ne bi davali hormone rasta ili steroide?
naročito ako tržište traži veću mesnu jedinicu, mlađe meso, a k tome da bude jeftino.
Tržištu treba ponuditi ono šta traži!

Jeste da si u pravo ali prije 20-tak godina i ljudi su bili zdravljiji, sjabiji i stabilniji(psihicki)
barbecue
vaga

Baki Mak

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by BOŽIDAR on 29/11/2009, 21:50

Naravno

BOŽIDAR

Broj postova: 1449
Registriran: 17.08.2008
Like 10

http://picasaweb.google.hr/boidarduda/POLJOPRIVREDAISLINO?feat=directlink

[Vrh] Go down

Postaj by todor on 7/12/2009, 19:49

zanima me da li postoji neki lek ili bilo šta za izbacivanje šlajma ili kako se već kaže kod teladi jer u mom kraju dosta njih ima problema sa upalom pluća koju lako saniramo ali nas muči što nema leka da izbaci taj šlajm ako neko zna neka piše hitno je

todor

Broj postova: 20
Registriran: 18.02.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 7/12/2009, 22:10

šlajm se lako riješi ako si prisustvovao telenju, ali ako nisi, onda može biti svašta...ako si već siguran da je progutalo šlajma, mora ga se pokušati fizičkim putem riješiti: sa dva prsta, dizanjem za zadnje noge, slamka u nos, oštro masiranje i na koncu preventivni antibiotici...za neki drugo pomoćno sredstvo nisam čuo...

paor
Admin
Admin

Broj postova: 2834
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
Like 36

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/

[Vrh] Go down

Postaj by todor on 8/12/2009, 13:48

da ali problema je u tome paor što kod mene teladi imaju upalu pluća koju saniramoali u srbiji nema leka za izbacivanje šlajma posle upale pluća i ako ne izbaci šlajm dolazi do gušenja i uginuća

todor

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 8/12/2009, 13:52

todor je napisao/la:da ali problema je u tome paor što kod mene teladi imaju upalu pluća koju saniramoali u srbiji nema leka za izbacivanje šlajma posle upale pluća i ako ne izbaci šlajm dolazi do gušenja i uginuća
A da se pokuša sa nekakvim ljuskim ljekom ,ili sirupom za iskašljavanje , Very Happy

O.P.G.KOVAČ

Broj postova: 895
Registriran: 04.10.2008
Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by todor on 8/12/2009, 15:31

ma probali smo već sve čak sam i čaja davao pa opet isto znam da je pre bio lek ali sad kod nas u srbiji ga nema pa pitam možda kod vas ima

todor

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by tine on 8/12/2009, 19:10

Jel bi mogao saznat ime tog leka?
Pitaj svog veterinara.

tine

Broj postova: 280
Registriran: 17.03.2008
Like 3

→→→: http://www.agrotine.eu

http://www.agrotine.eu

[Vrh] Go down

Postaj by todor on 8/12/2009, 19:52

ali problem je što uopšte ne postoji nijedan lek za izbacivanje zato pitam vas možda kod vas ima neki lek

todor

Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics