Pitanja i odgovori o zdravlju životinja
Stranica 1 / 5. • Share •
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5 
Pitanja i odgovori o zdravlju životinja
zamolio bih forumase koji su od iskustvo ili od skolovanje stekli znanje o lekovanje i cuvanje zivotinje da budu sto zdraviji da ne stedu ka neko bi potrazio pomoc.
Zdrava krava - dohodovna krava.
Zdrava krava - dohodovna krava.

Baki Mak- Broj postova: 81
God: 29
Zanimanje: govedarstvo
Registriran: 21.06.2009
0
Re: Pitanja i odgovori o zdravlju životinja
A čuj makedonac ! postavljena tema je na mjestu ,a moje skromno mišljenje je ,dabi imali zdravu kravu i vrhunsku proizvodnju moramo imati vrhunske uvijete tj, kvalitetna hranidba ,ispravni postupci tj menagment ,uvijeti držanja .itd .Kao kod vrhunskih sportaša ,sve mora biti zadovoljeno .
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 895
God: 39
Registriran: 04.10.2008
12
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:A čuj makedonac ! postavljena tema je na mjestu ,a moje skromno mišljenje je ,dabi imali zdravu kravu i vrhunsku proizvodnju moramo imati vrhunske uvijete tj, kvalitetna hranidba ,ispravni postupci tj menagment ,uvijeti držanja .itd .Kao kod vrhunskih sportaša ,sve mora biti zadovoljeno .
Slazem se, to su preduslovi da jedno gospodarstvo pravilno funkcionose.
Jas sam hteo svi forumasi koi su zavrsili Veterinu da skupim na jednu temu.
Zato ih kanim pa molimte ako znas nekog takvog pokani ga.

0
Vjerujem da će se javiti abrkili,Baki Mak je napisao/la:O.P.G.KOVAČ je napisao/la:A čuj makedonac ! postavljena tema je na mjestu ,a moje skromno mišljenje je ,dabi imali zdravu kravu i vrhunsku proizvodnju moramo imati vrhunske uvijete tj, kvalitetna hranidba ,ispravni postupci tj menagment ,uvijeti držanja .itd .Kao kod vrhunskih sportaša ,sve mora biti zadovoljeno .
Slazem se, to su preduslovi da jedno gospodarstvo pravilno funkcionose.
Jas sam hteo svi forumasi koi su zavrsili Veterinu da skupim na jednu temu.
Zato ih kanim pa molimte ako znas nekog takvog pokani ga.
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 895
Registriran: 04.10.2008
12
Evo jedno pitanje od mene
Kako deluje na telad hormon za rast?
pozitivno ili negativno ?
Kako deluje na telad hormon za rast?
pozitivno ili negativno ?

0
ne sumnjam da telci neće rast,ali...
ne bi trebalo primati se nekih tehnologija koje nisu potrebne.primjena hormona u tovu stoke je govno da ne može biti veće,i onaj koji to radi svoju djecu ubija,kao i ostale konzumente toga mesa.molim vas,zašto su amerikanci onoliko pretili?kažu od brze hrane i 'junk fooda',ali jedemo i mi tu brzu i nezdravu hranu,ja osobno često,pa sam normalan.nije problem u samom hamburgeru i mastima,nego u onome šta je u hamburgeru,a to su ti hormoni,antibiotici kojima ameri šopaju svoje životinje i sl.ljudi moji,pa Bog nam je dao te životinje da im budemo dobri gospodari,i da od njih živimo,a mi želimo još i više,do kud će ta pohlepa ići,ja ne znam.
e i onda se mi čudimo da kako brazilska govedina može biti tako jeftina?A kad ispečeš jedan krmenadl na tavi,sve se puši od pare,a na kraju dobiješ komadić čipsa,žilav,pun kolagena,a od mesa čista nula...
ne bi trebalo primati se nekih tehnologija koje nisu potrebne.primjena hormona u tovu stoke je govno da ne može biti veće,i onaj koji to radi svoju djecu ubija,kao i ostale konzumente toga mesa.molim vas,zašto su amerikanci onoliko pretili?kažu od brze hrane i 'junk fooda',ali jedemo i mi tu brzu i nezdravu hranu,ja osobno često,pa sam normalan.nije problem u samom hamburgeru i mastima,nego u onome šta je u hamburgeru,a to su ti hormoni,antibiotici kojima ameri šopaju svoje životinje i sl.ljudi moji,pa Bog nam je dao te životinje da im budemo dobri gospodari,i da od njih živimo,a mi želimo još i više,do kud će ta pohlepa ići,ja ne znam.
e i onda se mi čudimo da kako brazilska govedina može biti tako jeftina?A kad ispečeš jedan krmenadl na tavi,sve se puši od pare,a na kraju dobiješ komadić čipsa,žilav,pun kolagena,a od mesa čista nula...

abrkili- Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4
→→→: VIŠE -

bog s tobom,makedonac,pa zašto bi teladi davao hormon rasta?pa kaj to netko radi?pa to je užas!!daj mu prvo kolostruma tjedan dana,pa prijeđi na mliječnu zamjenicu i uvodi mu smjesu.sa mj dana starosti jeo bude ko veliki!!!
hormoni,pa to je strašno.jel nije dovojno kaj moramo kravama davat hormone kaj se neće tjerat.....

OG Vacenovski- Broj postova: 128
Registriran: 26.07.2009
0
Ja mislim da bi hitno trebalo početi primjenjivati hormone rasta!
Pa bi goverdina mogla biti još jeftinija. Koga briga što nam djeca umiru ali veći profit je bitan...
Pa bi goverdina mogla biti još jeftinija. Koga briga što nam djeca umiru ali veći profit je bitan...

BOŽIDAR- Broj postova: 1449
Registriran: 17.08.2008
10

Božidare! jel to sad sarkazam ili ozbiljno ?BOŽIDAR je napisao/la:Ja mislim da bi hitno trebalo početi primjenjivati hormone rasta!
O.P.G. Kovač- Broj postova: 155
Registriran: 16.08.2008
1
OG Vacenovski je napisao/la:bog s tobom,makedonac,pa zašto bi teladi davao hormon rasta?pa kaj to netko radi?pa to je užas!!daj mu prvo kolostruma tjedan dana,pa prijeđi na mliječnu zamjenicu i uvodi mu smjesu.sa mj dana starosti jeo bude ko veliki!!!![]()
hormoni,pa to je strašno.jel nije dovojno kaj moramo kravama davat hormone kaj se neće tjerat.....
![]()
Pa brate nisam napisao da in ja to dajem nego sam cuo da se to radi pa sam liepo pitao.
A vidim i da sam vama "probudio"

0
ma treba odmah njih odmalena baciti na ovo [You must be registered and logged in to see this link.] i za par mjeseci idu van. no salu na stranu ali svi ti savjeti imaju samo jedan cilj a to je profit za firme koje proizvode takve preparate a za posljedice koga briga. zbog takvih savjeta i imamo lude krave jer i kostano brasno je bilo "upotpunosti sigurno" malo morgen.
i govno je besplatno pa ga nitko ne jede...

abrkili- Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4

Kod nas kupci gledaju uglavnom samo cijenu proizvoda (druge informacije nisu dostupne) a mi proizvođači moramo proizvoditi što kvalitetnije i jeftinije, konkurencija je jako velika, dakle kupci nas prisiljavaju na upotrebu razlićitih dodataka hrani nitko od nas ne hrani svoje životinje njihovom prirodnom hranom! Životinje hranimo poput vrhunskih sportaša dajemo im veliku količinu proteina, minerale, vitamine pa zašto im ne bi davali i stereoide (hormone rasta) ako to skraćuje vrijeme tova za nekoliko mjeseci i podiže kvalitetu mesa a tržište zahtjeva takav proizvod zašto i mi ne bi proizvodili finu govedinu poput Brazilske Argentinske ILI kao Ameri.
Lično sam protiv upotrebe bilo kakvih dodataka(previše proteina minerala stimulatora mirisa stereoida opiuma...) u prehrani životinja i tako hranim one životinje koje jedem ja i moja djeca, životinje koje prodajem hranim po PS-u i dosta dobro prolaze na tržištu a životinje koje hranim za sebe niko neće kupit.
Lično sam protiv upotrebe bilo kakvih dodataka(previše proteina minerala stimulatora mirisa stereoida opiuma...) u prehrani životinja i tako hranim one životinje koje jedem ja i moja djeca, životinje koje prodajem hranim po PS-u i dosta dobro prolaze na tržištu a životinje koje hranim za sebe niko neće kupit.

10

@Božidar:" Životinje koje hranim za sebe nitko neće kupiti"Kod mene je upravo suprotno nitko neće kupiti tele hranjeno zamijenicom ,svi kad kupuju junetinu traže junetinu uzgojenu na ekstezivni način .
O.P.G. Kovač- Broj postova: 155
Registriran: 16.08.2008
1
ne bi se složio, molim te nađi mi kupca koji bi kupio bika koji je hranjen dvije godine uglavnom travom i sjenom nešto malo šrota, pokušaj prodati svinje ili odojke koji su hranjeni DOMAĆOM hranom.
Telce koje sam hranio zamjenicom non stop su imali smjesu sa aromom barem 3 puta dnevno smo napajali i nije bilo problema sa plasmanom. a telci koji se hrane zamjenicom i vodom ne valjaju ništa!
Dakle bez dodataka nema ništa u prvom redu protein zatim minerali pa vitamini
zatim dolaze stereoidi i onda postižeš vrhunske rezultate, isto kao i sportaši, a isto tako kaže i struka!
Telce koje sam hranio zamjenicom non stop su imali smjesu sa aromom barem 3 puta dnevno smo napajali i nije bilo problema sa plasmanom. a telci koji se hrane zamjenicom i vodom ne valjaju ništa!
Dakle bez dodataka nema ništa u prvom redu protein zatim minerali pa vitamini
zatim dolaze stereoidi i onda postižeš vrhunske rezultate, isto kao i sportaši, a isto tako kaže i struka!

10

Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5 
Similar topics» Pitanja i odgovori o zdravlju životinja
» Veterinarski savjeti, pitanja i odgovori
» Nekoliko pitanja vezano za štigliće i kanarince
» Državna izložba malih životinja Virovitica 10-12. prosinca 2010
» Ljubuški 2010 - Prva izložba sitnih životinja u našem gradu
» Veterinarski savjeti, pitanja i odgovori