Što sijati

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Što sijati

Postaj by Bećarina pusta on uto 4 stu 2008 - 8:38

pingo je napisao/la:Nije niti belgijanac pomogao a naparavio je zapisnik tako opširan kao da mi je avion pao u dvorište ... samo smo se svi lijepo ispotpisivali i potrošili par sati uzalud i to je bilo sve . Daleka je zemlja Belgija .

E naznam belgijanca. Cool

Bećarina pusta

Broj postova: 3117
Registriran: 11.03.2008
Like 13

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on uto 4 stu 2008 - 11:46

paor je napisao/la:.......cut....
Kukuruz je vrlo popularna kultura zadnjih mjeseci. Cijena je doista dobra, a uzrok tomu je visoka cijena na vanjskim tržištima i što je još važnije - velike potražnje (nestašice) na domaćem tržištu.
Baš zbog tog domaćeg tržišta ja sam skeptičan glede buduće cijene.
Stočari su u velikim neprilikama i bit će ih dosta koji će drastično smanjiti tovove, a time će automatski nešto splasnuti i cijena na tržištu.
Dakle, kad se uzme u obzir odnos vjerovatne smanjene potražnje kukuruza i povećanih kukuruznih površina, zaključak je jasan.
....cut....

Paor je jos u ozujku ove godine, izgleda, dobro anticipirao stanje sa kukuruzom ......

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by tarana on uto 4 stu 2008 - 21:01

nisam pametan za iducu godinu. po svoj prilici kukuruz ce se smuciti mnogima i preorijentisace se na suncokret i soju. sojare i uljare poucene ovogodisnjim iskustvom ce izaci sa "zaštitnom" cenom od 200-220 evra i lagodno čekati šarane da se upecaju.
s druge strane, kukuruz je toliko rodio da mislim da fizički ne može da se izveze višak, makar angaržovali sve barže i kamione. pri tom ne pravim razliku između hrvatske i srbije..svi smo u istim govnima...
stoke je poklano u srbiji prošle godine bar 40% i fond se neće obnoviti u narednih 4-5 godina. znači s prelaznim zalihama ni kukuruza neće trebati...
ne valja!

tarana

Broj postova: 31
Registriran: 15.04.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by baki on pet 27 oľu 2009 - 9:40

i mene mući što sijati ovo proljeće- imam 15 hektara slobodne zemlje htio sam pivarski ječam ali zbog obilnih kiša nisam uspio a sad je več kasno planiram soju -molio bi Vas da mi kažete kakva su iskustva kod vas sa sojom ja baš nemam neko pozitivno mišljenje o njoj. koje sorte da sijem i koja gnojiva treba dati

baki

Broj postova: 36
Registriran: 27.01.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by paor on uto 21 srp 2009 - 23:04

Ponukan pitanjem sa druge teme, moram spomenuti viđeno ovih dana kod poznanika u jednom selu blizu VK. Propada mu pola ha bresaka jer ih nema komu prodati, bio bi sretan da ih može prodati i po 3 kn/kg. Istina je da su prerodile i da nije imao osiguranog kupca, ali istina je da su nadležnima i javnosti puna usta veličanja voćarstva i povrćarstva, a stvarnost je poprilično drugačija.

Nije pitanja kako ubrati lovu, nego kako uopće opstati na poljoprivredi...

paor
Admin
Admin

Broj postova: 2827
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
Like 36

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2