OPG - što se može prodavati
Stranica 4 / 4. • Share •
Stranica 4 / 4. •
1, 2, 3, 4
Re: OPG - što se može prodavati
ne, zasto bi skidao plodove.
samo nahrani svinje i nista ne diraj
salim se.
nema tu nista viska. one bi za koju godinu trebale davat preko deset kila po grmu.
nemoj nista skidat, u jesen ih malo pognoji, sa necime sto ti se nadje pri ruci i javi se za nove sadnice
samo nahrani svinje i nista ne diraj
salim se.
nema tu nista viska. one bi za koju godinu trebale davat preko deset kila po grmu.
nemoj nista skidat, u jesen ih malo pognoji, sa necime sto ti se nadje pri ruci i javi se za nove sadnice
a što ja znam..neki ljudi mladim voćkama skidaju plodove, ako ih je previše, da ih ne opterete.
ok, poslušam tvoj savjet i na jesen se čujemo..
ok, poslušam tvoj savjet i na jesen se čujemo..

sunčana- Broj postova: 947
God: 46
Zanimanje: knjigovodstvo
Registriran: 06.10.2008
1
Kad čitam sve ovo zaboli me glava.
Ja sam, jadan, još u riješavanju vlasničkog i posjedovnog lista za imanje veličine 3ha koje sam kupio i na kojem planiram živjeti s obitelji i baviti se proizvodnjom džemova, ajvara, sokova, meda i sl. proizvoda iz vlastitog uzgoja (nasadi jabuka, šljiva, povrtnjak, pčelinjak itd.) u kombinaciji s agroturizmom.
Kad smo kod toga, što je s agroturizmom - iznajmljivanjem stare seoske kuće gostima?
Može li to preko OPG-a ili mora biti obrt?
I koliko mjesečno/godišnje košta imati OPG ako nisi u sustavu PDV-a?
Dakle, platiš registraciju 500-tinjak kuna i što dalje?
Ja sam, jadan, još u riješavanju vlasničkog i posjedovnog lista za imanje veličine 3ha koje sam kupio i na kojem planiram živjeti s obitelji i baviti se proizvodnjom džemova, ajvara, sokova, meda i sl. proizvoda iz vlastitog uzgoja (nasadi jabuka, šljiva, povrtnjak, pčelinjak itd.) u kombinaciji s agroturizmom.
Kad smo kod toga, što je s agroturizmom - iznajmljivanjem stare seoske kuće gostima?
Može li to preko OPG-a ili mora biti obrt?
I koliko mjesečno/godišnje košta imati OPG ako nisi u sustavu PDV-a?
Dakle, platiš registraciju 500-tinjak kuna i što dalje?
mountain_spring- Broj postova: 1
Registriran: 28.09.2010
0
Ne znam kako je kod tvog lokalnog šerifa, ali pouzdano znam da za rentanje apartmana se plaća nekakva godišnja naknada i možeš iznajmljivati apartmane cijelu godinu. Naknada ide po ležaju i mislim da to vrijedi za cijelu državu. Ne treba ti OPG, niti obrt, ali nisi u sustavu pdv-a i nemoraš voditi poslovne knjige ali nemaš pravo na povrat PDVa. Tako to rade ovi što rentaju na moru. Ovo bi trebalo biti isto. Ako postoju turistička zajednica u tvojoj općini/županiji onda se raspitaj kod njih, možda lokalni šerifi imaju svoja pravila igre.

Fidelito- Broj postova: 2689
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
PRAVILNIK O PRUŽANJU UGOSTITELJSKIH USLUGA U SELJAČKOM DOMAĆINSTVU

paor- Admin

- Broj postova: 3040
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

...a Zakon o poljoprivredi između ostalog kaže (u vezi ove teme):
Prodaja vlastitih poljoprivrednih proizvoda proizvedenih na OPG-u
Članak 24.
(1) Prodaja vlastitih poljoprivrednih proizvoda proizvedenih na OPG-u iz članka 23. stavka 2. točke 3. ovoga Zakona odnosi se na:
1. prodaju na veliko registriranim fizičkim i pravnim osobama koje neposredno otkupljuju poljoprivredne proizvode za preradu ili daljnju prodaju te prodaju na tržnicama na veliko,
2. izravnu prodaju i to na malo izvan prodavaonice (prodaja na štandovima i klupama, na tržnicama na malo i izvan tržnica na malo, pokretna prodaja, prigodna prodaja na sajmovima, izložbama, priredbama, izletištima i slično) te na vlastitom gospodarstvu.
(2) Način i uvjete prodaje iz stavka 1. ovoga članka te način vođenja evidencije o prodaji propisuje ministar pravilnikom uz prethodno mišljenje ministarstva nadležnog za trgovinu, ministarstva nadležnog za zdravstvo i Hrvatske poljoprivredne komore.
Prodaja vlastitih poljoprivrednih proizvoda proizvedenih na OPG-u
Članak 24.
(1) Prodaja vlastitih poljoprivrednih proizvoda proizvedenih na OPG-u iz članka 23. stavka 2. točke 3. ovoga Zakona odnosi se na:
1. prodaju na veliko registriranim fizičkim i pravnim osobama koje neposredno otkupljuju poljoprivredne proizvode za preradu ili daljnju prodaju te prodaju na tržnicama na veliko,
2. izravnu prodaju i to na malo izvan prodavaonice (prodaja na štandovima i klupama, na tržnicama na malo i izvan tržnica na malo, pokretna prodaja, prigodna prodaja na sajmovima, izložbama, priredbama, izletištima i slično) te na vlastitom gospodarstvu.
(2) Način i uvjete prodaje iz stavka 1. ovoga članka te način vođenja evidencije o prodaji propisuje ministar pravilnikom uz prethodno mišljenje ministarstva nadležnog za trgovinu, ministarstva nadležnog za zdravstvo i Hrvatske poljoprivredne komore.

paor- Admin

- Broj postova: 3040
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

DAli za takvu prodaju "na malo" OPG mora izdavati racune, bilo fizickim bilo pravnim osobama?Dali trebaju proizvodi biti pakirani na odgovarajuci nacin, ili se to ne odnosi na takav nacin prodaje?

hrvojexyz- Broj postova: 7
Registriran: 27.09.2011
0
Stranica 4 / 4. •
1, 2, 3, 4
Stranica 4 / 4.