Uzgoj drveta

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Uzgoj drveta

Postaj by kukuruzni on 4/10/2009, 19:33

ovako, imam neke zemlje od dida i bake u gorskom kotaru koja propada i muka mi je to gledat.onda sam onako ko
baltazar; mislio, mislio i dosjetio se Smile . i posadio bih drvo. ne zbog ploda nego drvo za namještaj, parket i slično.
zanima me može li mi netko preporučiti šta bi tamo bilo dobro saditi. mislio sam možda trešnju ali nisam uspio iskopat neke podatke o njoj. svi samo pišu o plodu a o samom dervetu ništa. je zna netko koja sorta je bolja za drvo, kako se sadi, koliko raste, kako se održava...ili ako mi može preporučiti neku knjigu/stranicu/čovjeka od kojega bih mogao dobiti kakvu korisnu informaciju. i ako netko ima možda kakav bolji prijedlog, za koje drugo drvo, bio bih zahvalan. evo sto pitanja pa se nadam da će biti bar 99 odgovora Very Happy
hvala

kukuruzni

Broj postova: 5
Zanimanje: dig
Registriran: 04.10.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Re: Uzgoj drveta

Postaj by Tonxy on 4/10/2009, 20:53

pozdrav!! gdje imas zemlje u Gorskom Kotaru!! kao sta vidis ja sam odande!
tresnja ti je kao drvo,kad bi je dobro udebljo i osusio,masna zarada!!! trazena je ludo pogotovo za sankove i tako interijer...

a koje drugo drvo...hmm...imam jele posadene ...s njom nemas brige samo je pokresat malo kad naraste da neide sve u grane vec deblo i kasnije to prodas...hi za 50 godina!

Tonxy

Broj postova: 1074
God: 20
Zanimanje: informatika, programerstvo
Registriran: 10.03.2008
Like 0

http://www.croatiainvestment.info

[Vrh] Go down

Postaj by kukuruzni on 4/10/2009, 22:39

ej, ja sam ti na drugu stranu, prema čabru. al dobro,tu smo si Smile
ma ja sam čuo da trešnji treba 15ak godina da naraste, zato mi i je interesantna (naravno ako je to istina). 50 godina mi je malo dugo čekat(osim ako se ne reinkarniram al to mi nije ziher pa neću na tu kartu igrat Very Happy )
a je znaš možda koja je sorta dobra za uzgoj u gorskom?

kukuruzni

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by zvonis01 on 4/10/2009, 22:42

ni orah ti nije loš za tu namjenu

zvonis01

Broj postova: 222
God: 46
Zanimanje: www.opg-sapanjos.hr
Registriran: 22.02.2009
Like 0

→→→: VIŠE

http://www.bandzasvatove.com

[Vrh] Go down

Postaj by kukuruzni on 4/10/2009, 22:47

za orah znam i njega sam već sadio (ali hvala klanjanje ) ali me zanima šta je sa drugim drvom (koliko mu treba, kako se sadi, kako se održava..)
orah mi je za sad super, posadio sam ga i nema briga, nešto malo su mi srne pojele ali u prosjeku je ok.

kukuruzni

Like 0

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics