Sok od jabuke
Stranica 1 / 1. • Share •
Sok od jabuke
Imam nešto viška jabuka a mala mi obožava sok od jabuke, nebi htio koristit konzervans.
Zanima me ima li neka prirodna receptura za to ili nekekav postupak.
Ako neko zna nešto nek slobodno malo objasni bio bih vrlo zahvalan.

Zanima me ima li neka prirodna receptura za to ili nekekav postupak.
Ako neko zna nešto nek slobodno malo objasni bio bih vrlo zahvalan.
Re: Sok od jabuke
[You must be registered and logged in to see this link.]
moja 'mala' često spravi sok od mješavine iscijeđenih narandži i kora od istih, ali to se kuha i sipa vruće u pasterizirane boce koje se nakon hlađenja stavljaju u frižider...ne znam koliko su dugotrajne, ali u mjese dana potrošnje budu nepromjenjene... nakon otvaranja moraju se popiti u roku dva dana...
moja 'mala' često spravi sok od mješavine iscijeđenih narandži i kora od istih, ali to se kuha i sipa vruće u pasterizirane boce koje se nakon hlađenja stavljaju u frižider...ne znam koliko su dugotrajne, ali u mjese dana potrošnje budu nepromjenjene... nakon otvaranja moraju se popiti u roku dva dana...

paor- Admin

- Broj postova: 2827
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
36
→→→: VIŠE -

hei,mi radimo sok od jabuka bez konzervansa i icega.
evo tocan postupak, ovako ide... sve jabuke sameljemo i stavimo u preš mašinu...bitno je istisnut sok iz njih,znaci moš i bilo čim sprešat... taj sok mora odstajat jedan da te se zatim prokuha na 80°C. prelijes ga u boce i on ce izdrzat sljedecih 3-4 tjedna bez ikakve promjene...samo ga moras na hladno stavit...nema mu ravnoga!!
evo tocan postupak, ovako ide... sve jabuke sameljemo i stavimo u preš mašinu...bitno je istisnut sok iz njih,znaci moš i bilo čim sprešat... taj sok mora odstajat jedan da te se zatim prokuha na 80°C. prelijes ga u boce i on ce izdrzat sljedecih 3-4 tjedna bez ikakve promjene...samo ga moras na hladno stavit...nema mu ravnoga!!

Hvala na savjetima, ima na netu nešto enzimi ono enzimi ovo ali ja bi htio baš prirodan kako ste vi naveli postupke .
Probat ču sa prokuhavanjem na 80.
Probat ču sa prokuhavanjem na 80.
Probaj nazvati Osiječku tvrtku "Prirodno vrelo" koje se bavi proizvodnjom voćnih sokova. Možda ti oni daju par savjeta što i kako treba raditi. Nama su radili uslužno sok od naših jabuka. Imaš u ponudi mutni i bistri sok. Nema nikakvih dodataka ni kojekakih ceremonija već samo jabučni sok koji se pasterizira.
Bećarina pusta- Broj postova: 3117
Registriran: 11.03.2008
13
→→→: VIŠE
Meni uzeli jabuke na cijeđene i ambalažu po 4kn/l...firma iz pakraca

Krx- Broj postova: 1148
God: 29
Registriran: 10.03.2008
8
Koliko dugo treba pacterizirati na 80? Našla sam i ja nešto, pa molim ako želite pogledajte [You must be registered and logged in to see this link.]

tratinčica- Broj postova: 169
Registriran: 30.07.2010
9
5 minuta je dovoljno

zvonis01- Broj postova: 222
God: 46
Zanimanje: www.opg-sapanjos.hr
Registriran: 22.02.2009
0
→→→: VIŠE -

Similar topics» Sok od jabuke
» Dobre knjige o vocarstvu - jabuke, kruske, jagodasto, rezidba?
» sadnice za cjepljenje iz koštice jabuke ?!
» otkup jabuke (Gala)
» RUČNO OTHRANJIVANJE
» Dobre knjige o vocarstvu - jabuke, kruske, jagodasto, rezidba?
» sadnice za cjepljenje iz koštice jabuke ?!
» otkup jabuke (Gala)
» RUČNO OTHRANJIVANJE
Stranica 1 / 1.