cjepač
Stranica 3 / 10. • Share •
Stranica 3 / 10. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Re: cjepač
evo i mojeg strojčeka za kalanje drva,domaći proizvod!!![You must be registered and logged in to see this image.]

anđo- Broj postova: 16
Registriran: 22.12.2009
0
dobar je!
Pišeš da je domaći proizvod, ti si ga napravio ili?
Sa kavim traktorom ga teraš i s koliko obrtaja kradana
Pišeš da je domaći proizvod, ti si ga napravio ili?
Sa kavim traktorom ga teraš i s koliko obrtaja kradana

BOŽIDAR- Broj postova: 1449
God: 39
Registriran: 17.08.2008
9
→→→: VIŠE -

[img][You must be registered and logged in to see this image.][/img]
novi stigo prije par sati
za zinteresirane: marka lancman,snaga 22t,pogon kardanski sto se i vidi
masa 580kg,potrebna snaga traktora 19kw,dodatna oprema 4 kraka sjekira
stol za kratka drva,garancija 24mj,cjena 26,000kn sa pdv-om i prijevozom na kucnu adresu.
novi stigo prije par sati
za zinteresirane: marka lancman,snaga 22t,pogon kardanski sto se i vidi
masa 580kg,potrebna snaga traktora 19kw,dodatna oprema 4 kraka sjekira
stol za kratka drva,garancija 24mj,cjena 26,000kn sa pdv-om i prijevozom na kucnu adresu.

niksa- Broj postova: 89
Registriran: 13.01.2010
0
ja i stari smo napravili konstrukciju,a svrdlo smo kupili;a tjeram ga sa c335 il sa 360;al mi je bolje sa 360(ursus) jer ima kardan preko brzina tak da ga stavim u 3 il 4 i na 1300okr

0
Ja imam cijepac rucne izrade na struju i kardan moze ga Gildner od 14 konja tijerati na pola gasa jer on okrece samo pumpu i nineosijeti kad cijepa sto jaci gas klip je brzi,a elektro motor od 5,5kw sam metnuo da ga poslikam nemoguce je jer je sad u supi na kraju zatrpan svim i svacim a svijetla nemam tamo.Pumpa od traktora Torpedo goni cijepac i moze nabiti pritisak do 180 bara na barometru.Andjo imao sam i takav pa sam ga prodao dosadilo mi gurati cijepanice nanjega pa nece da pukne ako je likavu ili motorkom raspilavati ili nas 2 rukama trgaj tako da sam ga "udao".Ovaj sad je napravljen tako da moze drva od 110 duzine cijepati a postolje pomicem tako da moze za kucnu upotrebu i 25 cm i za centralno 33cm i za kamin 50cm.Na njemu imam i cirkular sa nozem od 500cm znaci do osovine 250 cm.Mislim da sam vam pojasnio sta i kako imam.
ZOKI- Broj postova: 157
Registriran: 21.11.2009
0
aj kad budes mogo do njega poslikaj ga malo

0
bices sluzen kad grablje.kosu,pluge,i kacu izvucem poslikam sve.
ZOKI- Broj postova: 157
Registriran: 21.11.2009
0
Molim vas za savjet, na stroju za cijepanje i rezanje drva, tvornicki je bila ugrađena pila lanac. sad te zeli zamijeniti ili kružnom pilom ili bansekom. Kje su prednosti jednog ili drugog. Za ugradnju cirkulara mi je potrebno manje sedstava, skoro sve ima, malo rada i to je to otprilike 300 EURA, a za bansek mi inženjer trazi 1500 EURA, sta da radim.

amater- Broj postova: 196
Registriran: 05.04.2009
0
amater je napisao/la:Molim vas za savjet, na stroju za cijepanje i rezanje drva, tvornicki je bila ugrađena pila lanac. sad te zeli zamijeniti ili kružnom pilom ili bansekom. Kje su prednosti jednog ili drugog. Za ugradnju cirkulara mi je potrebno manje sedstava, skoro sve ima, malo rada i to je to otprilike 300 EURA, a za bansek mi inženjer trazi 1500 EURA, sta da radim.
ja bi ostavio lanac bez ikakvih preinaka! lakše je sa brušenjem lanca. A kada ideš na neki veći posao uzmeš si rezerve dva-tri lanca i pići. svaka preinaka je jako skupa a pitanje je funkcija, dali ćeš pogoditi obrtaje dali sve to bude u centru i da ti pila nebude negdje zapinjala! tu je i problem pogona pile mislim da takvi strojevi imaju hidromotor za pogon pile dakle za hidromotor potrebno je ugraditi i hladnjah ulja ako ga stroj nema. naravno zaštita pile je obavezna ier oko takvog stroja se motaju ljudi i radnici a ne rijetko se i popije zamisli da se netko nasloni na rotirajuću pilu
Zaključak je definitivno lanac jer nikakve preinake preko tvornice nisu dobre jedino ako se u kasnijim serijama takvih strojeva pokazalo suprutno ali koliko ja znam i danas se takvi kombi strojevi proizvode sa lancom

BOŽIDAR- Broj postova: 1449
God: 39
Registriran: 17.08.2008
9

Stroj je na preinaki na bansek, dobijete snimak za mjesec dana kako radi. Ubjeđen sam da cete biti iznenađeni, cvrsto vjerujem u projekat.
Tracna pila se ugrađuje na stroj (ban saw), odluka je pala. Sad me zanima kolika su odrzavanja lista tracne pile, koliko cesti je moram ostriti, mijenjati i ostalo.
Tracna pila se ugrađuje na stroj (ban saw), odluka je pala. Sad me zanima kolika su odrzavanja lista tracne pile, koliko cesti je moram ostriti, mijenjati i ostalo.

amater- Broj postova: 196
Registriran: 05.04.2009
0
..::Cijepač za drva by Paradi::..
pozz ljudi...predstavljam Vam moju izvedbu cijepača za drva
......izrađen za vlastite potrebe i iznimno je jak....evo nekih slika od trenutka kad je počeo sličiti na kalač
:
[You must be registered and logged in to see this image.]
ovo su neke slike koje imam sada u kompu.....kroz koji dan ću staviti i poneke nove slike.....
ovo su neke slike koje imam sada u kompu.....kroz koji dan ću staviti i poneke nove slike.....
P@r@di- Broj postova: 3
Registriran: 05.03.2010
0
kroz koji dan ću staviti i poneke nove slike
i usput ih smanji na 800X600 px
dobrodošao

paor- Admin

- Broj postova: 2827
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
36

Dobro došao i nema potrebe za duple teme pa sam prebacio ovdje. by zrine

zrine89- Admin

- Broj postova: 3508
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
40
→→→: O SEBI
još pokoja preinaka i dobar bude to stroj .
Napravi si polugu razvodnika da se cjepač sam vrača u gornji položaj ..ili dodaj oprugu ili otvori razvodnik kontra rucke i skini opruge šnapera .
Još mi se ovaj pomočni stol čini slabašni -ili još nije gotovo
Napravi si polugu razvodnika da se cjepač sam vrača u gornji položaj ..ili dodaj oprugu ili otvori razvodnik kontra rucke i skini opruge šnapera .
Još mi se ovaj pomočni stol čini slabašni -ili još nije gotovo
bufa befava- Broj postova: 165
Zanimanje: ja sam obična isfrusrirana seljačina
Registriran: 20.09.2009
0
Stranica 3 / 10. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Stranica 3 / 10.