Stajsko đubrivo
Stranica 1 / 15. • Share •
Stranica 1 / 15. • 1, 2, 3 ... 8 ... 15 
Stajsko đubrivo
ovo se zove nađubrita njiva

paor- Admin

- Broj postova: 2827
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
36
→→→: VIŠE -

Re: Stajsko đubrivo
A koliko bi to bilo t/ha ?

pingo- Broj postova: 4920
1
→→→: VIŠE
nije to moje, ali i ti možeš pretpostaviti koliko bi bilo - svaka hrpa je iz trotonke

paor- Admin

36

a povrsina petina hektara

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
bitno je da se kipa gotovo prikolica do prikolice
btw
njiva je možda malo manja od hektra, a ovo je tek na prvoj polovini
btw
njiva je možda malo manja od hektra, a ovo je tek na prvoj polovini

paor- Admin

36

Posto se ja u to ne razumin pojasnite mi molim vas.
Ovo sad treba razastrit po njivi i onda sto? Dali se zakopava ili samo promijesa sa zemljom....Nije sramota pitat ako ne znas, sramota je i posli toga neznat. Pozdrav

Ovo sad treba razastrit po njivi i onda sto? Dali se zakopava ili samo promijesa sa zemljom....Nije sramota pitat ako ne znas, sramota je i posli toga neznat. Pozdrav

brundalo- Broj postova: 448
God: 52
Registriran: 19.03.2008
0
ma nije sramota pitati dapaće to je i bit foruma. to đubre-stajnjak je potrbno razbacati što ravnomjernije po zemlji i zatim poorati ili na bilo koji drugi način pomješati tj unesti u zemlju ....bar ja tako radim 

kreso- Broj postova: 1997
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
22
Brundalo dobro si pitanje postavio .
Da mi netko na njivi ostavi đubre na taj način iskipano mislim da bi mu uši izvukao i da mu to više ne bi palo na pamet ali neki ljudi i dalje tako rade kako su njihovi djedovi radili . Od volje im .
Da mi netko na njivi ostavi đubre na taj način iskipano mislim da bi mu uši izvukao i da mu to više ne bi palo na pamet ali neki ljudi i dalje tako rade kako su njihovi djedovi radili . Od volje im .

1
aa, nisu naši djedovi tako radili
brundalo
- ovo je i slikano jer je to jedan negativan primjer kako ne treba raditi
- đubre se mora unijeti u tlo kako bilo, ovdje će vjerovatno bager imati posla
- ipak, sve češće se mogu vidjeti slične slike, zašto - može se tumačiti na više načina, a jedan je da je u pitanju tranzicija - napravili smo štale, nabavili gomile krava, a sve to ne stignemo pratiti sa strojevima, zemljišnim površinama, radnim navikama i znanjem...
- ako se ne naučimo pameti prije, EU će nas svakako "urazumiti"

brundalo
- ovo je i slikano jer je to jedan negativan primjer kako ne treba raditi
- đubre se mora unijeti u tlo kako bilo, ovdje će vjerovatno bager imati posla
- ipak, sve češće se mogu vidjeti slične slike, zašto - može se tumačiti na više načina, a jedan je da je u pitanju tranzicija - napravili smo štale, nabavili gomile krava, a sve to ne stignemo pratiti sa strojevima, zemljišnim površinama, radnim navikama i znanjem...
- ako se ne naučimo pameti prije, EU će nas svakako "urazumiti"

paor- Admin

36

Dobro , naši djedovi su direktno iz kola razbacivali vilama po njivi , to je u ono vrijeme bilo najispravnije i jedino moguće s obzirom na to da nije bilo drugih strojeva kao danas . Eventualno ako su žurili sa izvozom onda su i oni stavljali na hrpe po njivi .

1
hmm!sta se mene tiče slažem se kako pingo i ostali kažu da je ovo sa slike loš primjer razbacivanja stajnjaka!
ja radim kao i ostali,dakle prikolicu sa propelerima od 4 m3 natovarim đubrom i onda na livadu,ili oranicu i razbacati!! to treba što prije zaorati te onda kako tko hoće (zafrezati,zatanjurati,podrljati...) i pogotovo paziti da ne stoji dugo na suncu jer izgubi kakvoću!!
a uglavnom vi više znate jer imate mnogo zemlje pa sta da vam kazem!!
ja radim kao i ostali,dakle prikolicu sa propelerima od 4 m3 natovarim đubrom i onda na livadu,ili oranicu i razbacati!! to treba što prije zaorati te onda kako tko hoće (zafrezati,zatanjurati,podrljati...) i pogotovo paziti da ne stoji dugo na suncu jer izgubi kakvoću!!
a uglavnom vi više znate jer imate mnogo zemlje pa sta da vam kazem!!
Decki hvala na odgovoru sad san shvatija da i ja nakon boravka svoga blaga moran ono malo bar trimerom skupa sa travon izmisat he he

brundalo- Broj postova: 448
God: 52
Registriran: 19.03.2008
0
Evo jučer i danas smo malo vrcali med.
Samo jedna slika utovara. Razbacivali smo ručno po pola vila na jednu sadnicu.

Carraro je pravi mali zvrk. Probao sam tovariti i ide dobro jedino što je malo nepraktično je mehanički reverzer na desnoj strani volana pa kad hoćeš promjeniti smjer vožnje moraš dići ruku sa komande. Inače gazda je jako zadovoljan sa njim. Na njemu još ima iza onaj zeleni poljski utovarivač (kran). A utovarivač je mekan ko sir, na sve strane je ispucao. No oni su ga pojačali i sad samo udri.

Carraro je pravi mali zvrk. Probao sam tovariti i ide dobro jedino što je malo nepraktično je mehanički reverzer na desnoj strani volana pa kad hoćeš promjeniti smjer vožnje moraš dići ruku sa komande. Inače gazda je jako zadovoljan sa njim. Na njemu još ima iza onaj zeleni poljski utovarivač (kran). A utovarivač je mekan ko sir, na sve strane je ispucao. No oni su ga pojačali i sad samo udri.
Bećarina pusta- Broj postova: 3117
Registriran: 11.03.2008
13
Bećarina pusta je napisao/la:Evo jučer i danas smo malo vrcali med.Samo jedna slika utovara. Razbacivali smo ručno po pola vila na jednu sadnicu.
Na zemlju obradjenu kultivatorom pa jos jedan trag kultivatorom ili .... ?

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
Ne, nego se na đubre motikom nagrće zemlja i gazi.
Bećarina pusta- Broj postova: 3117
Registriran: 11.03.2008
13
Stranica 1 / 15. • 1, 2, 3 ... 8 ... 15 
Stranica 1 / 15.