Kampanja `09
Stranica 4 / 5. • Share •
Stranica 4 / 5. •
1, 2, 3, 4, 5 
Re: Kampanja `09
evo samo jednu imam od ove godine nisam bas sliko nesta posebno, a što se tice kraja mjeseca bude sigurno guzve to znam i sam

antonio- Broj postova: 128
God: 32
Registriran: 22.04.2008
1
Evo i mene. Uopce nisam imao vremena doc na forum posljednjih dana. Vađenje repe išlo super, no malo sporijom brzinom, sto se tice samog vađenja al što se tiče strojeva loše za njih, filteri zraka svaki dan puni prašine, raonici se mjenjaju na svakih 30 ha....
Svoje repe sam dio povadio, ostatak cu za 15 dana. Prinosi se krecu od 50 -85 t čiste po hektaru, prosjek oko 65. Nadam se da ce kasnije bit bolje. Repe ima svakakve, i male i velike i jako velike. Digestija prosjecna oko 16,5. Bilo kamiona na kojem je bila 17,05, iznenadio sam se
Nije da se hvalim ko pingo al to je cinjenica. Evo i par slika.

Svoje repe sam dio povadio, ostatak cu za 15 dana. Prinosi se krecu od 50 -85 t čiste po hektaru, prosjek oko 65. Nadam se da ce kasnije bit bolje. Repe ima svakakve, i male i velike i jako velike. Digestija prosjecna oko 16,5. Bilo kamiona na kojem je bila 17,05, iznenadio sam se

tomo_MF- Broj postova: 1118
Registriran: 03.06.2009
3
Hajde da je i netko drugi osim hvalisavog pinga vadio repu
Inače ja sam ove godine imao najmanji prinos ( ako izuzmem 2003.godinu kada sam imao 54 t/ha ) tako da baš i nisam odabrao pravo vrijeme za hvalisanje .
Tvoja repa čista , nema korova ... išli ste ručno u okopavanje korova ili je zaštita bila tako dobra ? Isto me zanima kako sada izgleda sa miševima i štetom koju prave na repi ? Čujem da ih ima nemilice . Digestija ti je dobra ali ovdje u mojem kraju svi imaju više od toga osim naravno mene koji sam uvijek slab po pitanju šećera u repi .
Inače ja sam ove godine imao najmanji prinos ( ako izuzmem 2003.godinu kada sam imao 54 t/ha ) tako da baš i nisam odabrao pravo vrijeme za hvalisanje .
Tvoja repa čista , nema korova ... išli ste ručno u okopavanje korova ili je zaštita bila tako dobra ? Isto me zanima kako sada izgleda sa miševima i štetom koju prave na repi ? Čujem da ih ima nemilice . Digestija ti je dobra ali ovdje u mojem kraju svi imaju više od toga osim naravno mene koji sam uvijek slab po pitanju šećera u repi .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Pingo pa imas se i zasto hvaliti, nisam ono rekao s losom namjerom. Ovdje u mojem kraju ovo je digestija među najboljima, zadnjih godina je bio prosjek od 15-15,5. Tamo prije 15 godina imali smo i 19-20-21. Jesi kad imao takvu digestiju? Na zadnjoj slici se vidi na jednoj repi što je miš napravio, valjda i njima kriza, vidi se i na onoj repi sto je u vadilici zapela.
Repa mi čista, 4 puta prskao herbicidima, obicno prskam 3 puta pa bude korova. Koliko god prskanja bilo nemozes bas sve korove unistit, uvijek nesto malo ostane (abutilona...), a to sto je jako malo bilo isli smo počupati preko ljeta da ne odu u sjeme, no inace nebi nikako ugrozavali repu. Da je korova bilo puno nebi ni išao čupat ručno. Kad budem jos vadio svoje repe isto cu staviti slike.
Repa mi čista, 4 puta prskao herbicidima, obicno prskam 3 puta pa bude korova. Koliko god prskanja bilo nemozes bas sve korove unistit, uvijek nesto malo ostane (abutilona...), a to sto je jako malo bilo isli smo počupati preko ljeta da ne odu u sjeme, no inace nebi nikako ugrozavali repu. Da je korova bilo puno nebi ni išao čupat ručno. Kad budem jos vadio svoje repe isto cu staviti slike.

3
Mislim da sam najveću digestiju ikada imao 18 a od kada koristim pureći gnoj kao gnojivo ova zadnja godina mi je najbolja sa digestijom . Prve godine po razbacivanju purećeg gnoja digestija mi je bila 12.5 što je skoro pa nevjerojatno nisko . Dalje je iz godine u godinu polako rasla iako sam koristio jednake količine purećeg gnoja . Valjda se zemlja naučila 
Ova godina je sama po sebi dobra za digestiju tako da su svi moji poznanici repari ostvarili odlične digestije koje sa sobom donose konačne cijene repe i više od 27 lipa/kg a ne kao kod mene 25.5 lipa . Naravno da se ne žalim nego samo komentiram .
Svakako stavi još slika jer mi je zanimljivo vidjeti tuđe njive ali i strojeve koje rade isti posao kao što i ja radim .
Ova godina je sama po sebi dobra za digestiju tako da su svi moji poznanici repari ostvarili odlične digestije koje sa sobom donose konačne cijene repe i više od 27 lipa/kg a ne kao kod mene 25.5 lipa . Naravno da se ne žalim nego samo komentiram .
Svakako stavi još slika jer mi je zanimljivo vidjeti tuđe njive ali i strojeve koje rade isti posao kao što i ja radim .

1
Tomy koliki kapacitet ima ova 2-redna vadilica? Može u ha/h ili u t/h, a može i jedno i drugo 
Da i koliki joj je kapacitet bunkera?
Da i koliki joj je kapacitet bunkera?
majs- Broj postova: 584
Registriran: 28.08.2008
7
Pa recimo za 12 sati rada 3-5 ha, zavisi kakve su površine. Koliko tona po satu tesko je reci, 20-25 tona, zavisi od repe koliko je dobra ili loša. Hoćeš kupiti? Bunker je 4500 kg.

3
evo slika moje repe

Zadnja promjena: miroslav; 11/10/2009, 20:26; ukupno mijenjano 1 put.

vinkobrkic- Broj postova: 18
God: 18
Zanimanje: ucenik
Registriran: 21.09.2009
0
Majevicom radite vidim . Kod nas ih više nema . Kako se ona ponaša kada
je ovako tvrdo . Da li njeni tanjuri vade puno zemlje zajedno sa repom
, po slikama mislim da ne ?

1
tomek, jel su pipe od rezaca glava zatvorene???
do kraja il na 3 prsta???
eeeee, tak se ne smije raditi..... (poslat cemo vam matu u inspekciju)
do kraja il na 3 prsta???
eeeee, tak se ne smije raditi..... (poslat cemo vam matu u inspekciju)

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1226
God: 29
Registriran: 10.03.2008
16
pingo je napisao/la:Majevicom radite vidim . Kod nas ih više nema . Kako se ona ponaša kada
pa gledaj vadilica je groblje da se razumijemo ali za nasih 4,5 ha smo izvadili za manje od 10 sati
a da sam ceko nekog holmera da mi dodje vadit ili ropu repa bi mi bila izvađena na božić
eto iz tog razloga mi nju drzimo da po repi možemo normalno sijat zito sto se tice tanjura ne vade puno zemlje samo sto se uzasno prasi pa smo morali pazljivije tjerat

vinkobrkic- Broj postova: 18
God: 18
Zanimanje: ucenik
Registriran: 21.09.2009
0
Miroslave a nečistoća repe kolika je otprilke ? ja bi golim oko procjenio oko 20-22 %...

zrine89- Admin

- Broj postova: 3508
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
40
→→→: O SEBI
U biznisu uslužnog vađenja repe Ropa sa dvije osovine se također smatra za groblje ali to je već druga tema . Upravo tako i ja radim sa svojom vadilicom . Čuvam ju i radim samo sebi da mi potraje još koju godinu a onda će morati u staro željezo jer niti sada nema interesa da bi ju netko kupio .

1
pingo ako je budes prodavo na kile (mislim da je oko 1kn kila zeljeza) ja cu je kupit
ali s tim da ne bude 10t blata na njoj 

ovo na slikama je njiva s repom mislim sramota

Pingo znam da je jedna ropa ko tvoja prodana ove godine u srbiju a sto je stara nema veze bitno da vadi.
antonio- Broj postova: 128
God: 32
Registriran: 22.04.2008
1
Stranica 4 / 5. •
1, 2, 3, 4, 5 
Stranica 4 / 5.