Kampanja `09
Stranica 3 / 5. • Share •
Stranica 3 / 5. •
1, 2, 3, 4, 5 
Re: Kampanja `09
Evo da ne bude ban ... blato !
Palo 5 litara jutros i napravilo 3 satni zastoj u odvozu . Također sam dva kamiona izvukao sa sajlom
ali taj video nemam .
Palo 5 litara jutros i napravilo 3 satni zastoj u odvozu . Također sam dva kamiona izvukao sa sajlom

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Ma kaki mutni posli. Znaš kako se kaže: Bezposlen pop i jariće krsti. Pa tako pojedinci u birtijama vode tuđu brigu.
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
Evo ga i zadnji video po pitanju moje repe jer više je nemam .
Tu se vidi stroj Ropa Maus kako čisti i tovari repu u kamione .
Ovo je prva godina da nam šalju takav stroj . Prošle godine je bio sličan samohodan stroj Gebo ali u njega se repa utovarla utovarivačem .
Inače na zadnjim parcelama sam imao urod čiste repe od 72 t/ha ali mi je šećer pao na tek malo više od 15 % što bi se reklo prihodovna strana je manje više ostala ista jer ništa ne vrijede silne tone repe ako u njima nema šećera .
Evo video koji je samo sastavljen od klipova bez cifranja i uljepšavanja ...
Tu se vidi stroj Ropa Maus kako čisti i tovari repu u kamione .
Ovo je prva godina da nam šalju takav stroj . Prošle godine je bio sličan samohodan stroj Gebo ali u njega se repa utovarla utovarivačem .
Inače na zadnjim parcelama sam imao urod čiste repe od 72 t/ha ali mi je šećer pao na tek malo više od 15 % što bi se reklo prihodovna strana je manje više ostala ista jer ništa ne vrijede silne tone repe ako u njima nema šećera .
Evo video koji je samo sastavljen od klipova bez cifranja i uljepšavanja ...

1
super stroj 

Mata imt 540- Broj postova: 1241
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
za koliko brzo napuni prikolice ?

zrine89- Admin

- Broj postova: 3672
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
48
→→→: O SEBI
Štopali smo mu . Kamion i prikolica od 30 tona budu puni za 8 minuta !!!

1
Evo još jedan krunski post da to sve uokvirim po pitanju moje repe .
Svakako treba ponoviti da sam imao najveću repu u okolici
Sve u svemu sa 45 ha repe falilo mi je 45 tona da nakupim okrugle 3.000 tona ali nije išlo . Prosječan urod čiste repe iznosi 65.5 t/ha dok je digestija 15.5 . Kako mi na nekih pola hektara repa uopće nije nikla jer ju je voda potušila a na 3 ha sam presijavao već u zadnjim dozvoljenim sjetvenim rokovima ne mogu biti loše raspoložen sa postignutim rezultatima , da , malo se hvalim ali moram jer da nije te repe sa ničim drugim se ove godine nemam pohvaliti

Svakako treba ponoviti da sam imao najveću repu u okolici
Sve u svemu sa 45 ha repe falilo mi je 45 tona da nakupim okrugle 3.000 tona ali nije išlo . Prosječan urod čiste repe iznosi 65.5 t/ha dok je digestija 15.5 . Kako mi na nekih pola hektara repa uopće nije nikla jer ju je voda potušila a na 3 ha sam presijavao već u zadnjim dozvoljenim sjetvenim rokovima ne mogu biti loše raspoložen sa postignutim rezultatima , da , malo se hvalim ali moram jer da nije te repe sa ničim drugim se ove godine nemam pohvaliti

1
cestitam pingo...cestitam...al ce biti :$: :$: nego jel znas koja je cijena pri toj digeciji kojoj si imao ? i koliko je poticaj po ha za repu ?

zrine89- Admin

- Broj postova: 3672
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
48
→→→: O SEBI
Pa nije cijena tajna . Barem se kod repe sve zna godinu dana ranije nego ju vadiš . U mojem slučaju je to 25.2 lipe/kg ... hehe ... da li uopće postoje 25.2 lipe ?
Poticaj je malo drugačija stvar jer ga daje država a znaš i sam kako to bude , plate koliko hoće . Iz godine u godinu uvijek bude drugačiji iznos koji sam dobio za poticaj a u pravilu je to uvijek manje nego je trebalo biti.
Poticaj je malo drugačija stvar jer ga daje država a znaš i sam kako to bude , plate koliko hoće . Iz godine u godinu uvijek bude drugačiji iznos koji sam dobio za poticaj a u pravilu je to uvijek manje nego je trebalo biti.

1
Čujem da je vađenje repe postalo nemoguća misija .
Strojevi za vađenje repe dolaze do svojih limita iako su najveće grdosije koje rade po poljima . Kaže mi kolega da su do neki dan novi raonici mogli izvaditi najviše 80 ha repe te da ih se onda mijenja ... sada se ta brojka još smanjila i već nakon 60 izvađenih hektara su za staro željezo !!! Ludnica , trebali bi izdržati 1000 ha u normalnim okolnostima .
Da li itko od forumaša vadi repu ?
Gdje ste vi Virovitičani stigli sa repom ? Joza , Tomy ... ?
Strojevi za vađenje repe dolaze do svojih limita iako su najveće grdosije koje rade po poljima . Kaže mi kolega da su do neki dan novi raonici mogli izvaditi najviše 80 ha repe te da ih se onda mijenja ... sada se ta brojka još smanjila i već nakon 60 izvađenih hektara su za staro željezo !!! Ludnica , trebali bi izdržati 1000 ha u normalnim okolnostima .
Da li itko od forumaša vadi repu ?
Gdje ste vi Virovitičani stigli sa repom ? Joza , Tomy ... ?

1
evo ti odgovora odmah mi moja firma stoji s strojevima nema vadenja previše vruce pre velika temperatura je, osijecka secerana u kvaru vec tjedan dan a sto se tice raonika postoji ljek za to sto se tice trosenja vec je problem sto se šite one ruke na kojima stoji raonik zato sto je previse suho i tvrdo.
antonio- Broj postova: 129
God: 33
Registriran: 22.04.2008
1
Kolega navaruje raonike pa ih onda ipak ne baca tako brzo ali baz obzira na to i njegove dvije vadilice stoje parkirane . Dakle opet problemi sa repom . Bilo kiša ili suho problemi skoro pa isti . Reklo bi se da je ovako i gore . Sada još kada se svi termini pomaknu i kada pred kraj mjeseca zagužva biti će svašta .

1
Stranica 3 / 5. •
1, 2, 3, 4, 5 
Stranica 3 / 5.