Proso
Stranica 1 / 1. • Share •
Proso
Koliko vidim nitko ne spominje proso. Ako sam u krivu, odnosno ako vec postoji tema, isprika ....
Dakle, interesira ma agrotehnika za proso. Koliko sam uspio saznati sije se dosta kasno, kasnije od kukuruza i relativno brzo dospjeva za zetvu. Navodno se zanje, odnsno zrno dozrijeva, dok je stabljika jos zelena i da to kombajnerima zna pricinjavati probleme jer im "zamaze" kombajn.
Ima li tko prakticna iskustva, odnsno zna li neki link gdje se moze vise nauciti ...
Koliki su prinosi po Ha? Plasman? Navodno nije neisplativa kultura, e sad ....
itd itd
P.S. Sada idem guglati
Dakle, interesira ma agrotehnika za proso. Koliko sam uspio saznati sije se dosta kasno, kasnije od kukuruza i relativno brzo dospjeva za zetvu. Navodno se zanje, odnsno zrno dozrijeva, dok je stabljika jos zelena i da to kombajnerima zna pricinjavati probleme jer im "zamaze" kombajn.
Ima li tko prakticna iskustva, odnsno zna li neki link gdje se moze vise nauciti ...
itd itd
P.S. Sada idem guglati

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
Re: Proso
Smiljan je napisao/la:Koliko vidim nitko ne spominje proso. Ako sam u krivu, odnosno ako vec postoji tema, isprika ....
itd itd
P.S. Sada idem guglati
Počinješ uzgajati papige?
Bećarina pusta- Broj postova: 3245
Registriran: 11.03.2008
20
Ne nego znam da su moji stari sijali proso i nitko ga u okolici godinama nije sijao, do ove godine pa mislim jedan komad korisno upotrijebiti sljedece godine
Ako nista drugo kao predkulturu za ljesnjak

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
ja sam planiro ali odusto,ima jedan u Širokom Polju nedaleko od Đakova koj to radi godinama i u razgovoru sa njim rekao je da prinos ovisi o godini nekad je znao imati i blizu 2t a nekad i 200kg pa ha.Sije ga i postrno poslje pšenice.Tržište nije problem,kao ni sa ostalim sitnozrnim kulturama

Slavonski gačan- Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
0
trenutna cijena je oko 3,50- 4,00kn.Sada kolika ti je isplativost sa urodom od primjera radi 200kg.

Slavonski gačan- Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
0
Similar topics» Proso
» priprema tla za sadnju sparoge
» Sjetva uljane repice 2009/2010
» Koliko je dovoljno zemlje obrađivati da se može od nje živijeti.
» priprema tla za sadnju sparoge
» Sjetva uljane repice 2009/2010
» Koliko je dovoljno zemlje obrađivati da se može od nje živijeti.
Stranica 1 / 1.