imt 533
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: IMT
Stranica 15 / 17. • Share •
Stranica 15 / 17. •
1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17 
Re: imt 533
dimi,, al nije crno nego bijelosivi dim..
gibi- Broj postova: 4
Registriran: 29.01.2012
0
jel ste podmazivali klipove s uljem kad ste ih stavljali unutra ...moj je dimio tak u početku i poslje sve okk radi ko urica

Mata imt 540- Broj postova: 1241
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
→→→: VIŠE
Pozdrav ljudi.
Zanima me koliko bi koštali zupčanici, španer i lanac distribucije za IMT 533?
Čitao sam prethodne postove, pa vidim da bi to mogao biti problem, ako ne uspijem poštelati paljenje, jer slabo pali i na +40. Kupio sam nov akumulator, alternator i instalacije, očistio alnaser i promjenio membranu, al i dalje neće da pali kako treba. Upali iz trećeg pokušaja i svaki put ga moram grijati.
Čitao sam prethodne postove, pa vidim da bi to mogao biti problem, ako ne uspijem poštelati paljenje, jer slabo pali i na +40. Kupio sam nov akumulator, alternator i instalacije, očistio alnaser i promjenio membranu, al i dalje neće da pali kako treba. Upali iz trećeg pokušaja i svaki put ga moram grijati.
syncmaster- Broj postova: 3
Registriran: 12.03.2012
0
syncmaster je napisao/la:Pozdrav ljudi.
da slične probleme i ja imam sa 533, jer zna tko kolika min. kompresija mora biti u barima?? imam s čim mjerit a neznam koliko mora biti ..
Koliko se cca kreće generalno uređenje motora?
znači klipovi, karike, reparacija pumpe, dizne, uređenje glave(makar sam čuo da glava na njima rikava i da je najbolje novu staviti .. ?? e pa neznam je to istina) filteri, distribucija, i sve da to bude traktor opet neko vrijeme pali i vozi ..
ottic- Broj postova: 10
Zanimanje: Elektrotehnika
0
Načuo sam da je generalka negdje cca 2k Eur.
syncmaster- Broj postova: 3
0
kompresija je 16,5 a cijena generalke ti ovisi o dijelovima koje ces ugraditi. jer mores indijske, turske , srpske (dvije firme) , njemacke (mahle, kolbenschmidt) ili perkins. razlika izmedju najjeftinijh (indijskih) pa do najskupljih (kolbeschimdt ) ti je 1:3, indijski oko 200 ks a KS oko 600 za sklop reparacija pumpe i zamjena diza je cca 1000 kn.
branko je napisao/la:kompresija je 16,5 a cijena generalke ti ovisi o dijelovima koje ces ugraditi. jer mores indijske, turske , srpske (dvije firme) , njemacke (mahle, kolbenschmidt) ili perkins. razlika izmedju najjeftinijh (indijskih) pa do najskupljih (kolbeschimdt ) ti je 1:3, indijski oko 200 ks a KS oko 600 za sklop reparacija pumpe i zamjena diza je cca 1000 kn.
ej branko ... 16.5 miliš da je pritisak u barima ili je to omjer kompresije? jer ako je omjer kompresije kako izračunati pritisak ..?
a šta sa glavom? jer istina da im glave odlaze? i da je najbolje staviti novu ako se sve radi kako treba? (to mi je rekao jedan meštar šta radi u traktor servisu?)
0
deutz d 5206 je napisao/la:jedno pitanjekako i čime se mjeri kompresija ako je to neko radio ?
ma to ti je obični manometar do 40bara ... jedino moraš imat prihvat da ga umjesto dizne staviš ... to možeš zamisliti kao da diznu izbušiš kroz sredinu, tupe od dolaza i povrata goriva zatvoriš da nema pritisak kud izlaziti i na vrhu nje staviš manometar i kad verglaš manometar ti pokazuje pritisak u cilindru ..
to ti je to ukratko ... ako sam ti pomogao da shvatiš ..
0
ottic je napisao/la:ej branko ... 16.5 miliš da je pritisak u barima ili je to omjer kompresije? jer ako je omjer kompresije kako izračunati pritisak ..?
a šta sa glavom? jer istina da im glave odlaze? i da je najbolje staviti novu ako se sve radi kako treba? (to mi je rekao jedan meštar šta radi u traktor servisu?)
sorry moj lapsus to je stupanj kompresije, pritisak u barima je kod novih >19 bara , a s 15 do 16 jos pale ali dosta tesko., koliko znam na njima nisu glave problem vec na 539 , a ako se kvalitetno napravi obrada glave nema potrebe za novom.
ottic je napisao/la:deutz d 5206 je napisao/la:jedno pitanjekako i čime se mjeri kompresija ako je to neko radio ?
ma to ti je obični manometar do 40bara ... jedino moraš imat prihvat da ga umjesto dizne staviš ... to možeš zamisliti kao da diznu izbušiš kroz sredinu, tupe od dolaza i povrata goriva zatvoriš da nema pritisak kud izlaziti i na vrhu nje staviš manometar i kad verglaš manometar ti pokazuje pritisak u cilindru ..kod nekih motora možeš i tako da samo grijač izvadiš pa možeš izmjeriti kompresiju ali opet trebaš takav prihvat ..
to ti je to ukratko ... ako sam ti pomogao da shvatiš ..![]()
jos je dobro uklopiti u to sve jedan vetntil tako da ti ostane pritisak pa tocnije mozes kasnije ocitati vrijednost.
branko je napisao/la:ottic je napisao/la:ej branko ... 16.5 miliš da je pritisak u barima ili je to omjer kompresije? jer ako je omjer kompresije kako izračunati pritisak ..?
sorry moj lapsus to je stupanj kompresije, pritisak u barima je kod novih >19 bara , a s 15 do 16 jos pale ali dosta tesko., koliko znam na njima nisu glave problem vec na 539 , a ako se kvalitetno napravi obrada glave nema potrebe za novom.
a ja na svojem izmjerio jucer 10-12-14 bara i pali .. je da teško al bilo hladno ili toplo uvjek tak prvi put teže pali .. al poslije već pali kulturnije ... s tim da mi je alnaser i zamašnjak u totalnoj banani ... i tak vec radi 10godina ..
Jedno pitanje sa pumpom goriva ...
Kad skinem onaj poklopčić gdi se vide elementi-federi tamo i piše da treba nasuti ulja i ja lagano točim koliko popije ... cca 1-2dcl koliko je popilo na onu malu rupicu kad više nije upijalo stao sam jel .. i sve super zatvorim poklopac upalim traktor i ostavim da radi i nakon nekog vremena dolje na onu cijevčicu iberlauf/ ili šta već počinje izlaziti i kapati masna smjesa ulja i hrđe ... onako hrđave boje ... i to je nakapalo cca "pola konzerve od riba"
0
Stranica 15 / 17. •
1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17 
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: IMT
Stranica 15 / 17.