Mljekarstvo-katastrofa
Stranica 8 / 16. • Share •
Stranica 8 / 16. •
1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 16 
Re: Mljekarstvo-katastrofa
Ja sam pisao o farmama 200 krava i više...
Smatram ako farmer ulaže u štalu i u krave u tehniku oko štale jednostavno fizički ne stigne raditi na polju (nama sa 40 komada je teško).
Dakle takvi farmeri bi se trebali povezati sa ratarima.
Obrazložit ću to primjerom industrije: tvornica plastike proizvodi plastične proizvode i kupuje sirovinu od kemijske industrije, Auto industrija kupuje sirovine od raznih koperanata, pa čak i mliječna industrija kupuje sirovine za svoje proizvode. dakle realno bi bilo da farmeri kupuju hranu i da se skroz posvete svojem poslu, osobno znam nekoliko tovljaća goveda i svinja koji funkcioniraju djelomićno ili u cjelosti tako.
Samo sad se javlja jedan problem ja bi ga nazvao LOPOVLUK, kad netko kosi za prodaju svoje pokosi dva tjedna ranije, kukuruza u kojoj je drač ta se silira i prodaje se silaža... a tu je i veliki trenutni problem a to je otkupna cijena mlijeka .....
Smatram ako farmer ulaže u štalu i u krave u tehniku oko štale jednostavno fizički ne stigne raditi na polju (nama sa 40 komada je teško).
Obrazložit ću to primjerom industrije: tvornica plastike proizvodi plastične proizvode i kupuje sirovinu od kemijske industrije, Auto industrija kupuje sirovine od raznih koperanata, pa čak i mliječna industrija kupuje sirovine za svoje proizvode. dakle realno bi bilo da farmeri kupuju hranu i da se skroz posvete svojem poslu, osobno znam nekoliko tovljaća goveda i svinja koji funkcioniraju djelomićno ili u cjelosti tako.
Samo sad se javlja jedan problem ja bi ga nazvao LOPOVLUK, kad netko kosi za prodaju svoje pokosi dva tjedna ranije, kukuruza u kojoj je drač ta se silira i prodaje se silaža... a tu je i veliki trenutni problem a to je otkupna cijena mlijeka .....

BOŽIDAR- Broj postova: 1449
God: 39
Registriran: 17.08.2008
10
→→→: VIŠE -

[You must be registered and logged in to see this link.]

10

BOŽIDAR je napisao/la:Ja sam pisao o farmama 200 krava i više...
ja mislim da je takav sistem u Grčkoj...mlijekar uopce nema zemlje ima samo livade nekoliko ha...a kukuruz i silažu kupuje od nekog ratara koji mu je vec osigurao zalihe hrane za krave...to je jako super sistem bili bi zadovoljni i mlijekari i ratari...vi nebi ste imali puno posla oko rad na polju osim sjeno i slamu...a mi bi imali kome prodati kukuruz,ječam i sta ti ja znam sta sve treba za krave..

zrine89- Admin

- Broj postova: 3509
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
40
→→→: O SEBI
[You must be registered and logged in to see this image.]
Kad budemo u svojim stajama imali ovakvu genetiku ,i kad nam cijelo mlječno stado bude imalo ovakva vimena ,i kad ovladamo tehnologijom spremanja kvalitetne hrane onda mljekarstvo nikako nemože biti katastrofa .
Kad budemo u svojim stajama imali ovakvu genetiku ,i kad nam cijelo mlječno stado bude imalo ovakva vimena ,i kad ovladamo tehnologijom spremanja kvalitetne hrane onda mljekarstvo nikako nemože biti katastrofa .
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 895
Registriran: 04.10.2008
12
ČUDNA NEKA STAJALIŠTA (LEŽIŠTA) gdje je to slikano

10

ovo je sigurno samo izmuzište

Slavonski gačan- Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
0
Izgleda je preko bare,sudeći po odjeći ovog muzača.Čudi me kako krave ne polome noge.

jd4755- Broj postova: 1390
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
8
To je stari tip izmuzišta. I mi smo imali takvo do negdje 1986.
Ode ti leđa, koljena i ruke

tine- Broj postova: 280
Registriran: 17.03.2008
3
→→→: http://www.agrotine.eu -

Eeee tine ,tine! dali se ikad zapitamo što to trpi kod radnika na baušteli ,tine je napisao/la:To je stari tip izmuzišta. I mi smo imali takvo do negdje 1986.
12
Visoka proizvodnja = visoko ulaganje
Proizvodnja preko 8000 litara ,po meni NIJE RENTABILNA

10

Božidare ja kad govorimo, o proizvodnji mljeka, govorim isključivo o proizvodnji mljeka kao o osnovnoj djelatnosti koja na svojoj proizvodnji nema nikakav vid dodatnog načina privređivanaj ,Ja sam se orijentirao prvenstveno samo na proizvodnju mljeka ,genetiku i hranu za navedenu genetiku ,Ove godine sam sa postojećom genetikom ,u otežanim uvijetima privređivanja ,i sa nedostatnom i dobrim dijelom nekvalitetnom hranom proizveo 6000 L po kravi štalskog prosijeka ,opstajem ,ulažem i živim isključivo od proizvodnje mljeka ,i cilj mi je povećati štalski prosijek po kravi ,samo tu vidim šansu za opstanak u proizvodnji mljeka kao osnovnoj djelatnosti.BOŽIDAR je napisao/la:Visoka proizvodnja = visoko ulaganje
12
SRETNO!
6000 je prosjek normalan u ozbiljnijoj proizvodnji
6000 je prosjek normalan u ozbiljnijoj proizvodnji

10

Da treba težiti i iči na veču proizvodnju od tih 6000lit,samo to je nekima veliki problem.Po meni smanjiti broj krava a povečati proizvodnju na više od tih 6000l,pa barem je danas genetika na nivou.Ali treba kravi i u valov staviti nešto bolje i kvalitetnije.

Slavonski gačan- Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
0
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Po mome sudu da je imao ovakvu genetiku kao na slici i kvalitetnu hranu mislim da ga nebi toliko pogodila smanjena otkupna cijena mljeka ,inače prosiječna proizvodnja po mlječnom grlu nije prelazila više od 5000 L .
Mislim kako je u pitanju i ozbiljnost pristupa.
Svako vidi kako komšije za svoje dve kravice spreme neki plast sena i misle si, kako bi oni za svojih 100 trebali 'samo malo više, pa imamo mi mašina'.
Onda dolazi buđenje u realnost.
U vezi rentabilnosti imaš dvije stavke, pokrivanje preko troškova i pokrivanje preko troškova ishrane. To je po kravi. Tu vidiš kako se tvoja ekonomika kreće i gdje imaš rezerve.
Ako su ti troškovi niski, ili postižeš dobru cijenu, možeš bit rentabilan i s niskom proizvodnjom.
Tu nema nikakvih generalnih pravila, pogotovo ne tu na forumu, jer smo sa raznih klimatskih zona i iz više država, pa svako gospodari pod drugim uslovima, u prirodnom i društvenom vidu.
A brojka ispod crte ti u svim uslovima pokaže rezultat tvog rada.
Moraš bit samo pošten do sebe, što se najteže postigne.

tine- Broj postova: 280
Registriran: 17.03.2008
3
→→→: http://www.agrotine.eu -

O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Božidare ja kad govorimo, o proizvodnji mljeka, govorim isključivo o proizvodnji mljeka kao o osnovnoj djelatnosti koja na svojoj proizvodnji nema nikakav vid dodatnog načina privređivanaj ,Ja sam se orijentirao prvenstveno samo na proizvodnju mljeka ,genetiku i hranu za navedenu genetiku ,Ove godine sam sa postojećom genetikom ,u otežanim uvijetima privređivanja ,i sa nedostatnom i dobrim dijelom nekvalitetnom hranom proizveo 6000 L po kravi štalskog prosijeka ,opstajem ,ulažem i živim isključivo od proizvodnje mljeka ,i cilj mi je povećati štalski prosijek po kravi ,samo tu vidim šansu za opstanak u proizvodnji mljeka kao osnovnoj djelatnosti.BOŽIDAR je napisao/la:Visoka proizvodnja = visoko ulaganje
Meni kao laiku ovih sest tisucica prosjeka djeluje jaaaako dobro. Onako cisto informativno, koliko krave odstupaju od tog prosjeka, koliko daje najbolja (pretpostavljam ona bezroga šefica), a koliko najlosija iz tog prosjeka?

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
Stranica 8 / 16. •
1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 16 
Stranica 8 / 16.