Hektarmetar
Stranica 1 / 6. • Share •
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 
Hektarmetar
U zadnje vrijeme su mi pojedinci kojima uslužno vršimo žito jaako digli živac sa svojim procjenama površine pa sam odlučio ga nabaviti!
Jel ima ko kakvih iskustava sa tim nekim naknadno ugrađivanim?
Našao sam nešto preko oglasnika na internetu, jel zna netko kolko bi to moglo koštat, koliko je točno i pouzdano itd!
Imao sam ga na Toplineru ali je malo radio, malo ne, tak da ne znam puno o tome!
Hvala!
Jel ima ko kakvih iskustava sa tim nekim naknadno ugrađivanim?
Našao sam nešto preko oglasnika na internetu, jel zna netko kolko bi to moglo koštat, koliko je točno i pouzdano itd!
Imao sam ga na Toplineru ali je malo radio, malo ne, tak da ne znam puno o tome!
Hvala!

drazen- Broj postova: 515
God: 41
Registriran: 23.07.2008
7
Re: Hektarmetar
Napraviš od metalnih šipki rašlje (šestar), razmak 180 cm (jedan hvat), i još jedan kalkulator i evo ti mjerača 

vedran_kc- Broj postova: 1710
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
15
baš danas sam tražio od kombajnera da mi pokaže površinu na displayu - bilo je tek zanemarive razlike od moje izmjere

paor- Admin

- Broj postova: 3040
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

Google Earth i opcija ravnalo te win.kalkulator = 100% točna svaka njiva 

pingo- Broj postova: 4920
1
→→→: VIŠE
ne znam kako ali na ovom medionu sto sam vozio stalno je pokazivao manje nego sto su ljudi rekli ako je neko rekao da ima 20ha izbacilo bi 18 i tako dalje
a bilo je i onih koji su se zalili da ne hvatam "pun" heder jer su se bojali da im nebi izmjerio previse ali svejedno bi pokazalo manje
a bilo je i onih koji su se zalili da ne hvatam "pun" heder jer su se bojali da im nebi izmjerio previse ali svejedno bi pokazalo manje
pingo je napisao/la:Google Earth i opcija ravnalo te win.kalkulator = 100% točna svaka njiva
ali pazi, ravnalo ne uzima u obzir zemljinu zakrivljenost (mislim ako govorimo o 100%)

paor- Admin

- Broj postova: 3040
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
41
→→→: VIŠE -

paor je napisao/la:pingo je napisao/la:Google Earth i opcija ravnalo te win.kalkulator = 100% točna svaka njiva
ali pazi, ravnalo ne uzima u obzir zemljinu zakrivljenost (mislim ako govorimo o 100%)
Jeje ...
Pri naplati kombajniranja sve ispod četvrt jutra nije bitno ... barem kod mene . Naplatim 1 jutro a iduća veća površina je 1 jutro i čtvrt ... jel
A hektometar na kombajnu ? Precizan je koliko ti to želiš da bude . Moj je korigiran nekoliko puta tako da sada radi vrlo točno . Ukoliko konstantno pokazuje manje ili više najlakše je direktno promijeniti broj impulsa na 100 metara na neku malo veću ili manju brojku ( ili raditi ponovnu kalibraciju ) . Onda ponovo izvršiš neku njivu sa poznatom površinom i vidiš gdje si sada .

1
ima heder od 4,5m a posto mjeri po 2metra trebalo bi da obracunava po 9 m3? bar mislim a on izbacuje po 8m3 a samo nekad po 9 (svaki 20-i put)
pingo je napisao/la:Google Earth i opcija ravnalo te win.kalkulator = 100% točna svaka njiva
ovo ti samo izračuna samo obilježiš parcelu http://www.acme.com/planimeter/
matija- Broj postova: 465
0
matija je napisao/la:pingo je napisao/la:Google Earth i opcija ravnalo te win.kalkulator = 100% točna svaka njiva
Aiiii !!!
Ma sada je toliko lako doći do točne površine da mi uopće više nije fora

1
Dobro , i kaj sad? Da nosim laptop na kombajnu non stop i budem na internetu?

drazen- Broj postova: 515
God: 41
Registriran: 23.07.2008
7
tek sad vidim koliko mi fali na nekim njivama povrsine bilo kako da mjerio uvjek dobijem povrsinu koje je i kombajn izbacio tako dakle da je ipak tacan
kod nas su ipak najprokletiji ljudi na svjetu na njivi od 5kj (oko 3 ha ) fali mi ravno 0.50h skoro jutro a na 9ha fali skoro 1 ha
kod nas su ipak najprokletiji ljudi na svjetu na njivi od 5kj (oko 3 ha ) fali mi ravno 0.50h skoro jutro a na 9ha fali skoro 1 ha
drazen je napisao/la:Dobro , i kaj sad? Da nosim laptop na kombajnu non stop i budem na internetu?
Ti lovu dobiješ na njivi ?
Meni plate kada oni dobiju isplatu od žita a do onda se priredim i izračunam površinu .
Hektometar je točan onoliko koliko želiš da bude točan ... bio on iz oglasnika ili originalni sa kombajna .

1
matija je napisao/la:pingo je napisao/la:Google Earth i opcija ravnalo te win.kalkulator = 100% točna svaka njiva
Po ovome ispada da ja radim više od 12 jutara a radim samo 9...
Točno računa planimetar....
Provjereno
Provjereno

Rajtek- Broj postova: 796
God: 29
Zanimanje: Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
2
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 
Stranica 1 / 6.