pšenica 2008/2009
Stranica 7 / 9. • Share •
Stranica 7 / 9. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
Re: pšenica 2008/2009
DF&Torpedo je napisao/la:Tog sam kombajna ja kupio (mjenjao za 35.80 4x4), i kad sam ga kreno vozit kući nije se dao volan okretati na mjestu, glava volana vruća, i tak smo ga ostavili. A kad je heder naprijed volan normalno radi.
Inače taj kombajn je iz Slovenije, moj stari ga još prije svih je kupovao, tamo nije imao kosu (bez ijednog hedera), ali pretekao nas je jedan čovjek iz okolice Popovače. Od tog čovjeka nakon 2-3 godine ga je uzeo moj kum iz Botinca, od kojeg si ti drazen kupio. Taj kombajn smo pregledali i bio je u super stanju, vršilica uredna, na TS-u lopatice kao nove... jedino je glava volana mjenjana i stavljena slabija, i zbog tog je moj stari odustao i kasnije mu je bilo žao. drazen na tom kombajnu je heder od mog 35.80 iz 91.g.
Kakvih si ti problema imao? kombajn je bio super, osim te glave volana...
P.S.
Imam doma 35.80 i 2 Toplinera, Toplinera nebi dao ni za ništ. Kad sjednem u 35.80 i uključim vršilicu mislim da će kombajn poletiti, koliko se njiše, a gume male svaku grabicu osjeti,...
Taj volan je bio problem, nečisto je radio i nikak ga se nije dalo poštelat, 4. brzina je užasno zapinjala, riknul nam je hladnjak ulja za hidro motor (to je onaj kaj u Poljonovi košta 42 000 kn
Kombajn je super izgledao , ja sam mu mijenjao lance na tranporteru u bunker i sve gume na njemu jer su bile u komi, a i na hederu sam mijenjao sve plastične pikse jer su bile u komi, a sad čujem i zašto
A kaj je najvažnije, koliko smo se srama natrpjeli zbog njega, neprocjenjivo!!

drazen- Broj postova: 515
God: 41
Registriran: 23.07.2008
7
Kosa je bila koma, ja sam ju baš tjerao sa tim 35.80, ali bar su svi plastični prsti bili na broju
A ovaj kombajn radi super tu nema govora, možda niste imali odgovarajuću adaptaciju. A ovo što se tiče kvarova, šta da ti kažem, nisi imao sreće, moraš znati dok kupiš stariji kombajn da popravci ne izostaju.

vedran_kc- Broj postova: 1710
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
15
DF&Torpedo je napisao/la:Kosa je bila koma, ja sam ju baš tjerao sa tim 35.80, ali bar su svi plastični prsti bili na brojuA ovaj kombajn radi super tu nema govora, možda niste imali odgovarajuću adaptaciju. A ovo što se tiče kvarova, šta da ti kažem, nisi imao sreće, moraš znati dok kupiš stariji kombajn da popravci ne izostaju.
Ma znam da je rizik kupovat rabljeno, ali ono, bio je mlada godina i super je izgledao pa smo mislili da je to to, a kad ono-banana!
Poslije njega smo bili u dilemi kaj napravit i našli smo ovog 35-80 koji nije nikad bio u kukuruzi , na njemu smo od popravaka imali samo promjenu odbojnog bitera, 2 remena i 2 puta ležaj na varijatorskoj remenici, a i to je bilo zato jer je unutra bio neki kineski (smeće)! A kombajn je '87. godište i radi ko vurica!
Nemreš vjerovat!
Ja stalno naginjem tome da se kupi neki Claas, neki manji Lexion ili sl. ali se isto bojim da opet ne naletimo na neko sranje! A i puno su skuplji od DF, a i neznam kak je sa nabavom dijelova, nešto ih nema kod nas puno pa nemam koga pitat kakva su iskustva!

drazen- Broj postova: 515
God: 41
Registriran: 23.07.2008
7
Mi smo konačno danas završili sa žetvom, prinosi se kreću od 6,2 t do 7,7 t po hektru, hektolitar od 77 do 84,5, primjese od 1,7 do 3,5…. Sve u svemu nije tako loše…

Mr. Nustemburg- Admin

- Broj postova: 814
Registriran: 09.03.2008
4
Dapače, za ovu godinu odličan prinos.
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
→→→: VIŠE
Renan mi je malo pokvario prinose i kasna žetva, dosta se pšenice osulo sa klasa.

Mr. Nustemburg- Admin

4
Kako ti se pokazala Srpanjka, kao ranija sorta, ove godine? Po tvojoj procjeni, koliki su ti bili gubitci uslijed osipanja usjeva?
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
Srpanjka je opet dala odlićne prinose, jedino joj zamjeram što je Srpanjka bila pomiješana sa nekim drugim sortama, pa je nisam mogao vršiti prije kiša. Da je sjeme bilo čisto vjerovatno bi pokazala najbolje rezultate.
Što se tiće osipanja, ova slika je uslikana prije 7-8dana(na slici baš i nema tako puno zrna na tlu), a svakim narednim danom je bilo sve više osipanja, pogotovo što je do kraja žetve bilo još dva dobra pljuska
Što se tiće osipanja, ova slika je uslikana prije 7-8dana(na slici baš i nema tako puno zrna na tlu), a svakim narednim danom je bilo sve više osipanja, pogotovo što je do kraja žetve bilo još dva dobra pljuska

Mr. Nustemburg- Admin

4
ja sam ove godine imao samo NIKU zasijanu (jer sam samo to mogo dobit ili renan) nisam je nikad prije imao pa nisam znao ni sta ocekivati medjutim na kraju sam se pozitivno iznenadio kad sam zakosio, prinos se kretao na svakoj njivi dukcije i to na 9ha je bio 7t na 7ha je oko 6 dok na 4ha je bio cak 8,6t po ha sto je vjerovatno rekord kod nas, cak ni sa srpanjkom nisu postizali tolike prinose a rjetki su presli 8t uglavnom je svagdi bilo prosjecno oko 7,5t po ha
vjerovatno bi prinos bio i veci da nije bilo toliko kise pa je hektolitar uglavnom bio 77-78 ni veci ni manji dok je vlaga bila cak i 16 pa do ispod 14
s obzirom koliko sam ulazio ove godine(gnojiva zastite) cak i duplo manje od nekih koje znam a ipak sam imao bolje prinose (zemlje imam svakave od dobre do katastrofalne) mozda ipak ima nesto i u tome sto nisam preskocio ni jednu operaciju u obradi zemlje(vec sam jednom naveo sta sam sve radio) dok ko je sijao u tanjurano cujem da se dosta zale da nisu imali ni 5t po ha a ulozili su sve sto je trebalo
vjerovatno bi prinos bio i veci da nije bilo toliko kise pa je hektolitar uglavnom bio 77-78 ni veci ni manji dok je vlaga bila cak i 16 pa do ispod 14
s obzirom koliko sam ulazio ove godine(gnojiva zastite) cak i duplo manje od nekih koje znam a ipak sam imao bolje prinose (zemlje imam svakave od dobre do katastrofalne) mozda ipak ima nesto i u tome sto nisam preskocio ni jednu operaciju u obradi zemlje(vec sam jednom naveo sta sam sve radio) dok ko je sijao u tanjurano cujem da se dosta zale da nisu imali ni 5t po ha a ulozili su sve sto je trebalo
evo slike moje pšenice najgore koju sam imao,došli na polje kad ono
:supris: :supris:
veli bratić (kombanjer) da je još dosta izraslo na tih 1 rali oko 3 t,ali to ide u naš silos to bumo pohranili,opeljali smo prije 1 tjedan 7 tona na polog bila je vlaga 11%,hektolitar 78,primjesa 4%

veli bratić (kombanjer) da je još dosta izraslo na tih 1 rali oko 3 t,ali to ide u naš silos to bumo pohranili,opeljali smo prije 1 tjedan 7 tona na polog bila je vlaga 11%,hektolitar 78,primjesa 4%

Matija case 5140- Broj postova: 765
God: 18
Zanimanje: Svinjogojac
Registriran: 18.01.2009
7
Evo par slikica iz žetve kod mene....
Prinos 5,8 t po Ha, s obzirom da je barem 30% iscurilo na zemlju, zadovoljan sam, jer sam mislil da bude i gore, pogotovo kaj je bila dosta proklijala, al zadnji čas je spasilo ono prženje prošli tjedan...
Inače sorte su Golubica i Fiesta.

Prinos 5,8 t po Ha, s obzirom da je barem 30% iscurilo na zemlju, zadovoljan sam, jer sam mislil da bude i gore, pogotovo kaj je bila dosta proklijala, al zadnji čas je spasilo ono prženje prošli tjedan...
Inače sorte su Golubica i Fiesta.

Rajtek- Broj postova: 796
God: 29
Zanimanje: Ing. informatike, Poljoprivreda
2
vidim da je rus bio glavni,nekako si kasno počeo

ferdo gidler- Broj postova: 272
God: 16
Registriran: 07.07.2009
0
Ne Rus, već Rusevi, bratićev i moj....
Počeli smo 13.07. a završili 16.07. U ta 4 dana rješili stricovih 10 Ha i mojih 13Ha.
Pšenica je bila zrela za žetvu još tamo oko 1. al nas je kiša koja je padala svaki dan, zaje... dobra 2 tjedna.
Inače Hektolitar na Golubici je bio oko 78, a Fiesti 79, vlaga od 11 - 12 % primjesa od 2-3%
Počeli smo 13.07. a završili 16.07. U ta 4 dana rješili stricovih 10 Ha i mojih 13Ha.
Pšenica je bila zrela za žetvu još tamo oko 1. al nas je kiša koja je padala svaki dan, zaje... dobra 2 tjedna.
Inače Hektolitar na Golubici je bio oko 78, a Fiesti 79, vlaga od 11 - 12 % primjesa od 2-3%

Rajtek- Broj postova: 796
God: 29
Zanimanje: Ing. informatike, Poljoprivreda
2
zetva psenice 2009 ovaj video sam stavljo prvi put pa tak da je to sam za probu

vinkobrkic- Broj postova: 18
God: 19
Zanimanje: ucenik
Registriran: 21.09.2009
0
Stranica 7 / 9. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
Similar topics» PŠENICA (Triticum vulgare (WILL.) HOST)
» ULJANA REPICA 2008/2009
» pšenica sjetva 2009/ pšenica žetva 2010
» Cijena psenice 2009
» Svjetsko ornitološko prvenstvo_PIACENZA 2009
» ULJANA REPICA 2008/2009
» pšenica sjetva 2009/ pšenica žetva 2010
» Cijena psenice 2009
» Svjetsko ornitološko prvenstvo_PIACENZA 2009
Stranica 7 / 9.