Duhan 5 5 6

Duhan

Stranica 8 / 13. Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Duhan

Postaj by Antonio_JD on 9/10/2011, 09:08

I kod nas je rekord ove godine, neznam točno koliko sušara.

Antonio_JD

Broj postova: 1397
Registriran: 20.12.2009
Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on 9/10/2011, 13:20

Mi smo imali jedne godine dva vagona druge klase znači prosjek je bio druga..dobro znate koja je razlika u obačunu tad je bila razlika oko tri kune između 2. i 3....i na dva vagona samo Wink

Mi ćemo ove godine imati 2,5/ha što je pravo solidno o kakvim se uvjetima radilo, veći je problem klasa koju sumnjam da je tko ove godine dotero do savršenstva

Krx

Broj postova: 1194
God: 29
Registriran: 10.03.2008
Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by Đuka VT on 9/10/2011, 13:51

I kod mene će bit oko 2,5 t/ha, što je za ovu godinu odlično, jer smo imali kasno u proljeće mraz, 2-3 dana nakon sadnje, pa onda dugo suša, zatim kišni period od 15-ak dana u najgore moguće vrijeme pa se nije moglo prskat protiv zaperaka. A i troškovi su veći nego inače, klasa isto lošija.

Krx neznam kak je kod vas stanje s otkupima al mi zadnjih 10 godina nismo imali više od sveukupno 200 kg prve klase, prosjek je treča svake god.

Đuka VT

Broj postova: 643
God: 18
Zanimanje: Učenik
Registriran: 07.05.2010
Like 1

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/ouka-vt-t1945.htm

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on 9/10/2011, 13:59

Ma sranje na otkupu svagdje, znaš kaki je duhan moro biti da dobiješ 1. i 2. klase za dobar prosjek...kao slika jednak, ove goddine 4. i 3. najviše nešto druge, a o vremenskim prilikama u kakim je rastao ti nemoram ni pisat...bit će kila i to je super

Krx

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by Antonio_JD on 9/10/2011, 18:32

Nama je ove godine sve 2,3 a imamo nešto malo i prve i još dosta imamo za odvest na otkup. Neznam koliko je po hektaru, ali bit će preko 3 vagona.

Antonio_JD

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by darkman on 11/10/2011, 09:32

pa i kod nas je isto tako prosjek 3 klasa . Sad smo poceli dobijati malo 2 klase jer je pala kisa pa je malo bolje ali 2 mjeseca nismo imali kise i 80% listova na struku je osteceno ... Prskanje protiv zaperaka nije bas uspjelo... I kad se sve sabere i oduzme jedna solidna godina (najbitnije je da nismo u minusu)...

darkman

Broj postova: 39
Zanimanje: Ucenik TS
Registriran: 02.07.2011
Like 0

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on 14/10/2011, 22:12

Mi zgotovili, 350 rama je danas i jučer preko mene prošlo, dečki koji rade znaju šta je to i onda mi neko priča o nekom ratarenju, u tri dana 8 sati spavo, ujutro kodnas mraz, tko nije želim mu da skine sve to prije reda....

Krx

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by Đuka VT on 14/10/2011, 22:37

.....i onda bećari prićaju o repi, kak je to teško i kak ima troškova......sadite duhan.

Danas i kod mene gotovo, 62. sušara ukupno, ovaj tjedan napunjeno 9 sušara, ovaj tjedan jedan dan bio u školi ostalo u duhanu Smile valja to.....sve u svemu sezona solidna, čekat otkupe do kraja pa če se znat u lipu kakvo je stanje.... dollars

Đuka VT

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by darkman on 15/10/2011, 11:04

Kod nas jutros osvanuo mraz juce citav dan brali sa 10 ljudi pa smo slagali ma palete po garazama danas i sutra pakovanje u ramove... sinoc do pola 1 istovarali iz prikolica nabrani duhan ...

darkman

Broj postova: 39
Zanimanje: Ucenik TS
Registriran: 02.07.2011
Like 0

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Antonio_JD on 15/10/2011, 17:18

Mi brali danas i još idemo ako neće biti previše oštećen u sljedeći tjedan

Antonio_JD

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on 15/10/2011, 20:46

Teška upala mišića bez imalo pretjerivanja.... Crying or Very sad nije to više zamene, inače nisam ja u duhanu već godinama bavim se sasvim nečim drugim ali stalno sam doma pomažem svojima pogotovo ovo pred kraj sam stalno unjemu, ubiti cijeli godišnji zderem na ovo, mislim da nitko svoj godišnji neiskoristi za ovakav odmor Smile

Krx

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by Hurliman_H 480 on 18/12/2011, 13:38

posto vidim da se neki od članova foruma bave proizvodnjom duhana moze li mi neko opisati postupak od sijanja do berbe tj kad se sije,da li podgnojava,kada se bere s cim se sije i kako se bere

Hurliman_H 480

Broj postova: 171
God: 15
Registriran: 18.06.2011
Like 3

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 13/2/2012, 20:06

procito sam ovu temu i vidim da najvaznije stvari nisu napisane, nema nista o samoj agrotehnici, koliko iznose ulaganja, koliko nakraju dobijete za vas proizvod, cini se kao jako zahtjevna kultura ali nadam se da ima neke zarade ako to radite

pitam ovo jer me zanimaju i druge kulture od nasih klasnicnih(zito i kukuruz) na kojima gotovo da i nema zarade, pa ako se nekom da nek ukratko opise, i da ono najvaznije dal iamte ugovorenu proizvodnju?

deere power

Broj postova: 3789
God: 27
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 30.12.2008
Like 13

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by Antonio_JD on 13/2/2012, 20:21

Moja agrotehnika je zimsko oranje, bacanje umjetnog i onda zatvaranje brazde i još jedan prelazak drljačom prije samog gredičanja. Gredice rolamo prije sadnje i ogrnjamo rolingom kad je duhan već malo veći. U kopanje se ide dvaput i idemo jedanput ogrnjanje kultivatorom sa umjetnim i drugi put samo ogrnjanje kultivatorom bez umjetnog. Kad se krene branje, onda ide rezanje cvijeta, pa prskanje FAIR 85 koji služi za spaljivanje zaperaka i njime se nejde po vjetru jer mora doći na zaperak i nakon kojeg tjedan u rezanje zaperaka. Nakon toga se prska sa FAIR Plusom koji smije ići po malom vjetru jer je važno a dođe na list kad je to otrv za dozrijevanje.

Ulaže se dosta u nadničare i općenito u sve, ali na kraju kad se podvuće crta, jako isplativa kultura.
Ne uspijeva baš na teškoj zemlji, ali mislim da bi bio dobar i na nekoj srednje teškoj, ali jako dobro urađenoj, tj. usitnjenoj.

Važno je nabijati kile, a klasa će se vidjet na otkupu.
Ko ima manje površine i nema sušare, a neće ulagat u to, onda svakako Burley koji se suši vani na zraku i tu nema ulaganja u sušenje, tj. sušare!

Mislim da je to sve, pa ako nije neka me netko nadoveže ili ispravi.

Antonio_JD

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by Đuka VT on 13/2/2012, 21:01

DP mislim da na tvojim tlima duhan nebi uspio.....on uspijeva na više pjeskovitim tlima, a i tamo ako se pretjera s gnojidbom nebude dobro.

Što se tiće agrotehnike to nije ništa posebno, jedino gredičanje je malo "nekonvencionalno" ajmo reć. Ali ima puno ručnog rada....berba, zalamanje cvijeta, zaperaka i eventualno kopanje koje košta puno i mora bit na vrijeme napravljeno.
Ono što je najbitnije proizvodnja je ugovorena, otkup siguran a cijena se zna unaprijed. Repromaterijal je skup, gnojiva, najloni za plastenike, sredstva za prskanje itd. koštaju puuno ali dobivamo sve to po razumnim kamatama pa je i to donekle OK.

Super isplativo pogotovo na lakšim tlima gdje većina drugih kultura ne daje neke prinose

Đuka VT

Like 1

[Vrh] Go down

Stranica 8 / 13. Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics