Cijena psenice 2009
Stranica 50 / 50. • Share •
Stranica 50 / 50. •
1 ... 26 ... 48, 49, 50
Re: Cijena psenice 2009
Kod mene je Renan neka sorta sa kojom nemožeš da fališ ako je agrotehnika prava. Barem kod mene je tako, da iako učiniš "sve" kvantitativni nije uvjek dobro-znači prinos nije uvjek visok. Šta mi se sviđa je estetski i vrloooo lako se vrši, i primjesi 1-2%.
Ako uspoređivam sorte kod vas i kod nas, onda bi rekao još, da je i Srpanjka kod nas uredu, njezin plus je nizko stablo i zato omugučava visok intenzivnost pridelave. Osobno mi se ne sviđa zbog visoke sjetvene norme i možda još zbog toga jer vrlo je rana a to znači ako vršiš usluge, da tad nema časa za svoju pšenicu :S
Pored Renan-a sijem i Grandios, to jest krmna sorta, nekako se mi jako sviđa kvantitativno, a kvalitativno je ona krmna sorta al nekako nije bilo problema stiči snjom B razred, a bilo je primjera i u A. Sjetvena norma je nizka, stablo je snažno, i oboje zajedno omugučava forsiranje dopunjenja klasa/zrna.
Ako uspoređivam sorte kod vas i kod nas, onda bi rekao još, da je i Srpanjka kod nas uredu, njezin plus je nizko stablo i zato omugučava visok intenzivnost pridelave. Osobno mi se ne sviđa zbog visoke sjetvene norme i možda još zbog toga jer vrlo je rana a to znači ako vršiš usluge, da tad nema časa za svoju pšenicu :S
Pored Renan-a sijem i Grandios, to jest krmna sorta, nekako se mi jako sviđa kvantitativno, a kvalitativno je ona krmna sorta al nekako nije bilo problema stiči snjom B razred, a bilo je primjera i u A. Sjetvena norma je nizka, stablo je snažno, i oboje zajedno omugučava forsiranje dopunjenja klasa/zrna.

SimonMS- Broj postova: 300
Registriran: 19.02.2009
2
Jel znate koliko ste ulozili u 1h psenice,i koliko cete jos uloziti?
Koliko ce vas na kraju kostat 1h?
Koliko ce vas na kraju kostat 1h?
Razbacivanje 25 t/ha purećeg gnoja sa potrošnjom goriva 7/ha . Razbacivanje 300 kg/ha 7-20-30 gnojiva ispred grubera 2 l/ha . Dalje gorivo u količini 18 l/ha za obradu gruberom i 12 l/ha za sjetvu rotosemom sa 320 kg/ha žita. Izrada kanalića za odvod vode 1 l/ha . Eto imaš gorivo , gnojivo i sjeme pa računaj je`l ja neću
a šta me još čeka pojma nemam . E da , zaboravio sam 600 kg žita koje sam potrošio na miševe sa 20 litara Facirona .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Jbg pingo,nemozemo tebe uzet za primjer jer pureci gnoj tebi ide na ruku.
Da mi je koji 200-300tona gnoja ,drugacije bih pjevao...
Da mi je koji 200-300tona gnoja ,drugacije bih pjevao...
evo mogu ja probat, 100kg PK20-30 po hektaru i sjeme 320kg po ha
to je za sad sve jos ce ic 150kg KAN-a po ha i samo di je bas neophodno spricajne sa Sekatorom znaci jos nekih 120kn troska po ha ali ne za sve i to ce bit to, miseve ne trujem ni nema ih bas
znaci na 20ha cu imat zaduzenje od oko 50k kuna, pa sta bude bude
to je za sad sve jos ce ic 150kg KAN-a po ha i samo di je bas neophodno spricajne sa Sekatorom znaci jos nekih 120kn troska po ha ali ne za sve i to ce bit to, miseve ne trujem ni nema ih bas
znaci na 20ha cu imat zaduzenje od oko 50k kuna, pa sta bude bude
A koji prinos se moze sa toliko gnojiva ocekivati na tvojoj zemlji?
to samo bog zna ali od 1tone do cak 7 tona (na nekim mjestima) sve je moguce samo je godina bitna
To je moje ulaganje a nisam kriv što se nitko drugi nije javio . Da nas se desetak potrudilo ( i ti među njima kao inicijator ) i dalo svoje računice ja bih dodatno zasukao rukave i izračunao do sada točnu brojku uloženog po hektaru ali vidim da sam jedini pa onda od toga nema koristi .
Inače ovo tvoje pitanje mi više ide u neku novu temu poput "Žito 2010" ili slično pa ako i admini tako smatraju ... Make it so
Inače ovo tvoje pitanje mi više ide u neku novu temu poput "Žito 2010" ili slično pa ako i admini tako smatraju ... Make it so

1
Ma sve ok.Nego to za pureci kazem jer ipak gnoj je gnoj.Kvalitetnija je zemlja i osigurava veci prinos.Sto se i vidi u rezultatima vaseg rada.
Sjeme 650,00 kn 300kg
Fungicid 300,00 kn
herbicid 300,00 kn
gnojivo 1.200,00 kn 200kg 7-20-20,i 200kg kan
gorivo 600 kn 150L
Ukupno 3.050,00 kn
To je moj neki osnovni cjenik.
Znaci bez radova,samo troskovi koje treba platiti za proizvodnju.
Jos zakup.............i dosta toga.
Sjeme 650,00 kn 300kg
Fungicid 300,00 kn
herbicid 300,00 kn
gnojivo 1.200,00 kn 200kg 7-20-20,i 200kg kan
gorivo 600 kn 150L
Ukupno 3.050,00 kn
To je moj neki osnovni cjenik.
Znaci bez radova,samo troskovi koje treba platiti za proizvodnju.
Jos zakup.............i dosta toga.
Codexnox kako si spalio 150 litara goriva po hektaru ?

1
Pa jel nam pise u knjizici po 1h 150L ?
A tako ti si sve izračunao . Još si mislim kuda si požurio sa fungicidom a onda se sjetim možda se radi o Bavistin-u ili nekom sličnom za korijen pa si zaštitio prije zime . Moja računica je uloženo do danas a ne do žetve ...

1
Stranica 50 / 50. •
1 ... 26 ... 48, 49, 50
Similar topics» Cijena psenice 2009
» cijena pšenice 2012
» Cijena pšenice 2011g
» proizvodnja kukuruza sezona 2009.
» cijena sjemenske pšenice i ječma
» cijena pšenice 2012